Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Historické postavy ožívají v ochotnickém divadle Alta

Poslední láska Petra Voka a Poslední Schwarzenberg na Hluboké, tak se jmenují hry, které si na léto pro své diváky připravila Kulturní společnost Alta. Obě představení se konají venku ve městech nad Vltavou, a to v Týně a Hluboké.

Týnští diváci se mohou přijít pokochat veselým příběhem stárnoucího Petra Voka z Rožmberka, který se ožení s mladou Kateřinou z Ludanic. Jenže do cesty se mu postaví krásná Zuzana Vojířová a zápletka je na světě. Hraje se v těchto dnech na otáčivém hledišti.

Příběh Posledního Schwarzenberga na Hluboké je hořká komedie, jejíž děj se odehrává v letech 1933 až 1939. Nadšený Adolf přijíždí se svojí ženou Hildou z Afriky na zámek Hluboká s velkými plány se svojí novou farmou Mpala. Jeho otec Jan Nepomuk se sice netváří nadšeně, ale nechce bránit synovi v rozletu. Na scéně se také objevují Adolfovi sourozenci Anna a nezdárný Edmund, který je věčně bez peněz. Ve hře se střídají scény plné humoru a nadsázky s vážnými scénami, které odrážejí atmosféru doby. Laskavým humorem tak autor dává možnost divákům, aby se blíže seznámili s posledními roky Adolfa Schwarzenberga na Hluboké a nebyli zahlceni jen fakty a složitou dobou před druhou světovou válkou.

Tato komedie se nemůže hrát nikde jinde než v Hluboké nad Vltavou na zámku. Startuje se 2.srpna a bude se opakovat čtyřikrát. Pak se divadlo vrátí k Petru Vokovi, kterého ještě o prázdninách přehraje v Nové Vsi nad Lužnicí a stejně tak v Zimní zahradě na zámku Hluboká a Třeboni. V hlavní roli se v obou hrách Gerharda Vocilky představí Petr Burzal.

Autoři

Štítky Adolf ze Schwarzenbergu, Zámek Hluboká, Petr Vok z Rožmberka, divadlo, Alta, Vltava, Hluboké, Týn, představení, druhá světová válka, Afrika, Ludanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historické postavy ožívají v ochotnickém divadle Alta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.