Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedinečný festival opět propojí České Velenice a Gmünd. Dokáže, že v umění neexistují bariéry

Oblíbený mezinárodní kulturní festival Übergänge - Přechody se po třech letech vrací! Návštěvníci Českých Velenic a rakouského Gmündu se opět mohou těšit na rozmanitý a bohatý program. Akce se uskuteční 21. až 24. července a věřte, že nebudete vědět, čeho se zúčastnit dřív.

Celkově proběhne 14 koncertů, 12 divadelních představení, několik přednášek, projekce, výstavy, performace, vizuální show... Centrem dění se stane například klasicistní Palmenhaus, kaštanová alej, amfiteátr Na Sadech či centrum Fenix.

Ptáte se na konkrétní jména? O muziku se postarají třeba Harri Stojka, Ruh, Wanjo Banjo, SCO nebo Lazareth. Z divadel zmiňme Klinika Lalek či Divadlo Cirkus Žebřík...

Starosta Českých Velenice Jaromír Slíva také upozornil na jedinečnou repliku trolejbusu, který České Velenice a Gmünd propojil již před více než sto lety. Právě na festivalu Přechody bude replika představena.

Akce Übergänge - Přechody se uskuteční již posedmé. Doposud festival navštívilo zhruba 30 tisíc lidí. „Pro mě je největším plusem, jak je festival barevný, různorodý ve všech směrech,“ naráží na rozmanitost akce starostka Gmündu Helga Rosenmayer.

„Obě města, Gmünd a České Velenice, představují jedno z nejzajímavějších míst Evropy. Na málokterém jiném místě jsou tak viditelné dějiny minulého století plné změn, na málokterém místě je natolik citelné to, co spojuje, a to, co rozděluje, jako na místě, kde se stýká východní a západní Evropa,“ říkají vedou festivalu Thomas Samhaber a Brigitte Temper-Samhaber.

Autoři | Foto Klinika Lalek

Štítky festival, Schwäbisch Gmünd, České Velenice, umění, Harri Stojka, Na Sadech, Jaromír Slíva, divadlo, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedinečný festival opět propojí České Velenice a Gmünd. Dokáže, že v umění neexistují bariéry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.