Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Central Park Slavie rozezpívá legendární Jaroslav Hutka

Počasí nám letos v létě příliš slunce nenadělilo, ale to přece není důvod k tomu, abychom si ho řádně neužili. Vynikající příležitost budeme mít opět ve čtvrtek, kdy v rámci festivalu Central Park Slavie zazpívá písničkář Jaroslav Hutka. Svým vystoupením legendu podpoří i místní The Greens.

Jako první na pódium vystoupají stále populárnější The Greens, kteří vstoupil do podvědomí Budějčáků především svým dobrým srdcem. Svou hudbou se totiž snaží podpořit Barunku Sedláčkovou trpící neuropatií. Naposledy kapela natočila videoklip The Fish, s jehož pomocí vybírala pro talentovanou holčičku peníze na léčbu kmenovými buňkami.


The Greens - The Fish

Představovat Jaroslava Hutku snad ani není potřeba. Připomeňme si tedy jen to základní. Jaroslav Hutka je bezesporu živoucí legenda českého folku. V šedesátých letech vystupoval s programem, ve kterém mimo jiné propagoval moravské lidové písně. Několikrát byl oceněn jako nejlepší český písničkář. Založil a následně působil ve folkovém spolku Šafrán.

V roce 1978 emigroval Hutka z Československa a domovem se mu až do roku 1989 stalo Nizozemí. Po návratu do rodné vlasti ihned vystupuje na manifestaci na Letenské pláni. Postupně se stává kritikem postkomunistické demokracie. Že je stále plný elánu potvrzuje i to, že se letos stal v necelých 70 letech počtvrté otcem.


Jaroslav Hutka na Letné

Pokud se na koncert chystáte, nemusíte se bát nepřízně počasí. Pokud se nebe neumoudří, koncert se přesune dovnitř do Café Klubu Slavie. Folkem nabitý večer začne v 18:00.

Autoři | Foto hutka.cz

Štítky Jaroslav Hutka, festival, Florida Marlins, Letná, Nizozemsko, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Central Park Slavie rozezpívá legendární Jaroslav Hutka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.