Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oceán rozvlnil publikum před klubem K2

Legendární kapela Oceán se představila v rámci hudebního maratonu Středy ve středu města a i přes chladné počasí to bylo představení velice příjemné. Došlo také na křest nové desky Ve smíru, které se fanoušci dočkali po neuvěřitelných pětadvaceti letech a za více jak třicetiletou historii skupiny je to teprve třetí řadové album.

A právě okolo nové desky se točil celý koncert, na který se přišli podívat posluchači všech generací a dokonce i vyznavači různých stylů. Nezřídka se v davu objevovala trika tvrdě metalových kapel. Kdo by to byl před lety řekl? Diváků se nakonec ve studeném počasí sešlo přes dvě stovky.

Nové skladby kapele sedí, mají v sobě odkaz na minulost a bylo vidět, že se jí hrají lehce a s radostí. Zde je potřeba pochválit vynikající zvuk a hlavně excelující zpěvačku Jitku Charvátovou, která ve skupině po jejím znovuzrození zaujala pevnou pozici. A po Petrovi Mukovi to musela mít sakra těžké.

Zhruba v polovině koncertu došlo na zmíněný křest, kterého se ujaly významné persony okolo Oceánu, jmenovitě Ladislav Faktor a Jaromír Koc. Sérii nových skladeb, ze kterých bych vypíchl skladby Dante nebo Bludný Holanďan, pak vystřídala dřívější tvorba. Staromilci si přišli na své, když se pánové a dáma vrátili o několik desetiletí zpátky ke skladbám jako Čas, Prázdná ulice a hlavně Rachel. Nejznámější skladba Oceánu udělala tečku za celým vystoupením.

Desátá hodina večerní se rychle přiblížila a muselo se končit i přes nevoli fanoušků. Zvláště ti starší mohli srovnávat pěvecké propozice a rozdíly mezi Charvátovou a Mukem. Já sám bych to ale nedělal, Oceán má zkrátka novou tvář, energii a forsáž. Šlape mu to skvěle a věřme, že to tak zůstane i nadále.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky hudební skupina, oceán, Jitka Charvátová, Petr Muk, představení, Ladislav Faktor, koncert, Bludný Holanďan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oceán rozvlnil publikum před klubem K2  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.