Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Schwarzenberské hrobce se uskuteční Charitativní koncert pro Natálku a Zuzanku

Sobota 17. září bude ve Schwarzenberské hrobce patřit Charitativnímu koncertu pro Natálku a Zuzanku. V těchto prostorách v pseudogotickém slohu, podle vzoru italského Campo Santo, se můžete od 17 hodin těšit na skvělé vystoupení od vážné až po moderní hudbu. Účelem koncertu je vybrat finanční prostředky na rehabilitaci a na nákup kompenzačních pomůcek pro Natálku Petříkovou a Zuzanku Lavičkovou, které nehradí pojišťovna. 

Natálka se narodila ve 24. týdnu těhotenství a vážila 630 gramů. Byla hospitalizována na neonatologii, kde společně s maminkou strávila 154 dnů. Natálky diagnóza je spastická kvadruplegická mozková obrna VP – shunt (obstrukční hydrocefalus). Prodělala amputaci pravé dolní končetiny v oblasti nártu a trpí nedoslýchavostí.

Zuzanka trpí dětskou mozkovou obrnou spastické formy. Obrna je u každého člověka jiná, někdo má třeba jenom omezený pohyb na jedné noze, druhý na všech čtyřech končetinách. Zuzanka má hodně omezený pohyb, nohy jsou nejméně pohyblivé, ruce, hlavně pravá, jsou na tom o hodně lépe. Bohužel obrna je poškození mozku a od toho se odvíjí spoustu dalších přidružených nemocí. To vše se stalo v důsledku předčasného porodu.

Pokud i vy máte zájem pomoci a přispět Natálce a Zuzance, můžete začít tím, že si zakoupíte vstupenku na tento koncert a to pouze přes CBsystem a nebo ve vybraných informačních střediscích, které tuto službu podporují. Městská charita České Budějovice zřídila k tomuto charitativnímu účelu samostatný účet (2021137363/8040), na který lze finanční dary posílat. Veškeré pohyby na účtu budou zcela a plně pod dohledem zřizovatele účtu.

Pro tento účel jsou zřízeny webové stránky, na kterých budou denně zveřejňovány informace o stavu účtu, uváděna jména a loga všech dárců včetně darovaných částek a do šesti měsíců od charitativní akce zde bude také zveřejněno úplné a kompletní vyúčtování. Charitativní koncert je konán pod záštitou náměstka hejtmana Jihočeského kraje Jaromíra Slívy a starosty města Jindřichův Hradec Stanislava Mrvky. Patron celé akce je Tomáš Šnorek. Vstupenky nelze zakoupit na místě. 

Kdo na místě vystoupí?

Lenka Hajnová, Nikola Votrubová, Jitka Nestřebová, Eliška Dvořáková, Tadeáš Matucha nebo Dominik Pokorný.

Štítky koncert, hrobka, Jaromír Slíva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Schwarzenberské hrobce se uskuteční Charitativní koncert pro Natálku a Zuzanku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.