Počasí dnes9 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Pub Animals otevřeli před klubem K2 bránu do světa reggae

Opravdu pěkné přivítání si pro nás připravila skupina Pub Animals v podobě napínavého rockového intra a pozvolného překlenutí do reggae rytmu, v němž se kolíbal celý pohodový koncert. Už jsme si zvykli, že si před plovárnou můžeme každou letní středu zcela zdarma poslechnout kvalitní muziku, a ani tato nebyla výjimkou.

Kapela mě svou produkcí mile překvapila, neboť z dřívějších poslechů jsem očekával trošku něco jiného. Měl jsem jí dlouhá leta zaškatulkovanou jako čistě ska skupinu, ale tohoto stylu jsem slyšel v setu pomálu. Takže žádná zrychlená dechovka se nekonala, naopak nám byly ukázány pomalejší propracované rytmy v reggae stylu.
 
A když je řeč o propracovanosti, tak tady klobouk dolů, protože hned od prvních tónů je zřetelné, že za svými nástroji stojí skuteční odborníci. Zde je třeba se pozastavit i nad kompozicí, neboť ta je zvládnutá na jedničku a je vidět, že nad každým tónem a zvukem se skladatelé patřičně zamýšlejí. Stejně tak zpěv. Byl čistý a nad kvalitním podkladem se příjemně vznášel.

Pub Animals vytvořili příjemnou atmosféru, místy až snivou, kterou si jejich fanoušci vychutnávali do poslední kapky. Tomu napomáhalo i počasí, které si pořadatelé zřejmě umí nějakým způsobem objednat. Hrálo se převážně z nové desky Fatherland, která vyšla letos a je vysoce ceněná kritikou i posluchači.  

Posluchačstva se opět sešlo požehnaně a ti co nedorazili, mohli jen litovat, nicméně léto před K2 zakončí další místní skupina Betterway s kolegy BUT.  To už zase bude jiná jízda, tentokráte tvrdě rocková.

Autoři

Štítky koncert, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pub Animals otevřeli před klubem K2 bránu do světa reggae  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.