Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

České Budějovice zahájí nejstarší festival dokumentárních filmů o životním prostředí

Do Českých Budějovic ve dnech 21. a 22. září zavítá Ekotopfilm, nejstarší mezinárodní festival dokumentárních filmů na světě, který se věnuje tématům životního prostředí a udržitelného rozvoje. V České republice se koná letos vůbec poprvé. Jeho první ročník se uskutečnil ještě v bývalém Československu v roce 1974 a od té doby se odehrává na Slovensku, kde letos na jaře úspěšně proběhl už po třiačtyřicáté. Na českém území Ekotopfilm odstartuje v Jihočeském kraji a po skončení soutěžní části programu v Praze se v rámci festivalové tour přesune do více než čtyřiceti krajských a okresních měst.

Veškerý program je zdarma. Návštěvníci se můžou těšit na vybrané filmy z celého světa. Francouzský snímek Lidské tělo: Mikroskopické safari například diváky zavede za zajímavými tvory nikoli do přírody, ale do lidského těla či film Pouštní růže se dotkne aktuálního tématu sužující celý svět – sucha.  

Součástí programu jsou i přednášky a besedy s odborníky. Mezi tématy bude odpovědné podnikání a aktuální a lokální téma Národního parku Šumava, jak by se park mohl více otevřít lidem a turistice. Doprovodný program je sestavený tak, aby oslovil co nejširší publikum, odborníky i laiky všech věkových kategorií. Nudit se nebudou ani ti mladší, protože součástí festivalu je i Junior festival pro děti a mládež. Dopoledne a v brzkých odpoledních hodinách jim přinese zábavně-vzdělávací program a workshopy o třídění odpadu. Odpoledne a večer jsou program a promítání určeny pro širší veřejnost. 

Festival se snaží vzbudit zájem společnosti o témata životního prostředí a udržitelného rozvoje, která mají vliv na každodenní životy lidí, inspirovat ke změně chování ve vztahu k prostředí, ve kterém žijí a vytváří také prostor k otevřené diskuzi. 

Program a více informací naleznete na www.ekotopfilm.cz.

Tisková zpráva

Štítky festival, České Budějovice, životní prostředí, Ekotopfilm, Česko, Slovensko, Praha, Československo, Jihočeský kraj, dokumentární film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice zahájí nejstarší festival dokumentárních filmů o životním prostředí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.