Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pomozte získat „kosmický“ oblek, podpořte s chutí děti z Arpidy

Charitativní projekt Podpořme Arpidu s chutí se snaží získat finanční prostředky k nákupu rehabilitačních přístrojů a pomůcek potřebných pro nový unikátní terapeutický koncept TheraSuit v centru Arpida. Podpořme Arpidu s chutí si klade za cíl představit tento oblek a získané finance použít k jeho nákupu.

A na co přesně Arpida láká? Podpořme Arpidu s chutí je kulturně-gastronomické odpoledne, během kterého ochutnáte jídla z nejrůznějších koutů světa. „V průběhu akce návštěvníci ochutnají degustační menu, složené ze světových gastronomických specialit, připravené předními českobudějovickými restauracemi,“ přibližuje ředitel Arpidy Marek Wohlgemuth.

Vybrané peníze z „gastrovstupenek“ půjdou na pořízení rehabilitačních přístrojů a pomůcek potřebných pro nový terapeutický koncept TheraSuit v centru Arpida. Jednou z důležitých součástí je „kosmický“ oblek, který byl původně vyvinut pro kosmonauty, aby zamezil poškozování svalů jejich pohybového systému (svalová atrofie, osteoporóza) z důvodu snížené gravitace při dlouhých pobytech ve vesmíru. Následně našel využití i v civilní sféře jako rehabilitační cvičební jednotka s pružnými lany, která umožňuje polohování klienta, jeho stabilizaci vsedě i vestoje, cvičení na lůžku, chůzi na pásu a podobně.

Tento oblek umožňuje nechodícím pacientům rovnoměrně rozložit zátěž v jednotlivých kloubech, aktivovat lépe svalové souhry v těle s výhledem dosažení vyššího lokomočního stádia. Chodícím klientům nabízí koncept TheraSuit zlepšení rovnováhy vestoje a chůzi a napomáhá tak k dosažení plné samostatnosti v běžných denních činnostech.

Příští pátek 23. září bude v Arpidě určitě stát za to! Akce bude probíhat od 16:00 do 20:00 a během ní vás nečeká jenom gastronomická ochutnávka a prezentace terapie TheraSuit. Můžete si rovněž prohlédnout celý areál střediska, jehož chodby zdobí obrazy dětí, čekat na vás bude promítání filmů dramatického kroužku centra Arpida, chybět nebude hudební doprovod a možnost zakoupení výrobků klientů centra. Pro děti bude otevřeno sportovní hřiště, kde si budou moci zahrát florbal, integrovanou Boccii a další míčové hry.

Cena gastropoukazu, který slouží jako vstupenka na kulturně-gastronomické odpoledne, činí 1111 korun. Zahrnuje ochutnávku celého menu včetně nápojů a volnou vstupenku pro dvě osoby v hodnotě 300 korun na listopadový Gastrofest. Gastropoukazy můžete koupit do 19. září na webových stránkách centra Arpida nebo na telefonním čísle 385 777 011. Děti do dvanácti let mohou na charitativní akci zdarma.

Štítky oblečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomozte získat „kosmický“ oblek, podpořte s chutí děti z Arpidy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.