Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Představení před otáčivým hledištěm letos vidělo přes 54 tisíc lidí

Představení před otáčivým hledištěm v českokrumlovské zámecké zahradě vidělo v letošní sezoně přes 54 tisíc lidí. Tržby za prodej lístků dosáhly 31,5 milionu korun. Výseldky jsou přibližně stejné jako v roce 2015. Letos Jihočeské divadlo před otáčivým hledištěm sehrálo 86 večerních a odpoledních představení s průměrnou návštěvností 98 procent z celkové kapacity.

Původně program počítal na letní sezonu s 89 představeními. „Ale tři jsme museli zrušit kvůli dešti,“ uvedl ředitel divadla Lukáš Průdek. Největší divácký zájem byl hlavně o inscenace Ženy Jindřichy VIII. v hlavní roli s Petrem Rychlým a také o Psa Baskervilského s Karlem Rodenem.

Podle Průdka i řady kritiků se však stala hlavní událostí divadelního léta operní inscenace Příhody lišky Bystroušky v režii Martina Kukučky a Lukáše Trpišovského, což je umělecká dvojice známá jako SKUTR. Divadelní noviny toto představení nominovali na svou cenu v kategorii Hudební divadlo.

Průdek uvedl, že by rád s Kukučkou a Trpišovským nadále spolupracoval. „Nicméně Skutři jsou v současné chvíli tak vytížení, že sice potvrdili svůj zájem o spolupráci, ale řekli, že mají až do konce příští sezony plné diáře. Ale dveře Jihočeského divadla jsou jim otevřené,“ uvedl Průdek.

Dodal, že před několika dny začal předprodej na příští sezonu na scénu před otáčivým hledištěm. V létě roku 2017 by měli diváci vidět 91 představení, kdy se novinkami stanou baletní inscenace Valmont a operní drama Trubadúr.

Zdroj ČTK

Štítky představení, hlediště, Jihočeské divadlo, Martin Kukučka, Lukáš Trpišovský, léto, Petr Rychlý, Karel Roden, zámecký park, SKUTR, Příhody lišky Bystroušky, Divadelní Noviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Představení před otáčivým hledištěm letos vidělo přes 54 tisíc lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.