Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Novinář Václav Votruba vydal debutový román Na pokraji

„Někdy mám pocit, že patřím do jiné doby. Třeba do doby, kdy po plátně pobíhala Grace Kelly a na pódiích zpívala Billie Holiday,“ říká o sobě novinář Václav Votruba. Napadají vás občas podobné myšlenky? Chtěli byste se vrátit do časů bez Facebooků, Youtubů a chytrých telefonů? Právě vám je určena kniha Na Pokraji, kterou Václav Votruba vydal na konci září.

„Miluji staré filmy Alfreda Hitchcocka, mám rád jazzovou muziku 50. let, rockovou svobodu 60. let. Pod vlivem toho všeho jsem sepsal svou debutovou knihu Na pokraji, která má evokovat staré dobré noir příběhy,“ zmiňuje své inspirace Václav Votruba.

Kniha začíná takřka idylicky, avšak atmosféra postupně houstne a děj kvapem uhání k tragickému konci. „Na pokraji je depresivní kniha. Kniha, která ukazuje, kam až je člověk schopný zajít. Je to smutný příběh jedné rodiny plné přetvářky a nenávisti.“

Knihu Na pokraji si můžete objednat přímo u autora na osobním mailu – venca.votruba@seznam.cz. Cena je 190 korun. Navštívit můžete i jeho webové stránky, kde najdete také informace o jeho hudební dráze. Václav Votruba je totiž zároveň aktivním muzikantem, který stojí v čele kapel Dark Angels, After Rain a The River Of The Lost Souls!

„Často se mě někdo ptá, kde beru při tom všem, co dělám, energii. Nedokážu odpovědět. Kolikrát se už cítím jak zmlácený pes, ale chuť tvořit a posouvat vlastní hranice mě neopouští,“ usmívá se zástupce šéfredaktora Budějcké Drbny.

Křest knihy Na pokraji se uskuteční 15. října od 18 hodin v Café Hostel v Českých Budějovicích. Kmotrem bude Lukáš Dvořák – šéfredaktor Budějcké Drbny.

Soutěž o tři knihy Na pokraji

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát tři knihy Na pokraji, které si mezi sebe rozdělí tři čtenáři rovným dílem.  K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do neděle 9. 10. následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Jednou z hlavních hrdinek je Kelly Bergerová. Správně je tedy odpověď A.

Knihu vyhrály čtenářky Jana Marková, Eva Pšeničková a Květa Snorková. Blahopřejeme!

Štítky Václav Votruba, kniha, soutěž, Grace Kellyová, Billie Holiday, Facebook, Drbna.cz, román, Lukáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Novinář Václav Votruba vydal debutový román Na pokraji  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.