Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Publikum bude šílet, mluví o Therapy Sessions bulharský umělec COOH

Již v pátek na desátém výročí světové D&B párty Therapy Sessions CZ vystoupí maskovaný démon Zardonic z Venezuely, pekelná ruská dvojčata Gancher & Ruin, královna dark DnB Robyn Chaos z Velké Británie a bulharský hyperaktivní umělec COOH, kterému jsme před akcí položili několik otázek. A nejen to, v článku najdete také exkluzivní set, který pro Therapy Sessions CZ nahrál a také soutěž o volné vstupy!

Ivane, těšíte se na svou páteční premiéru na Therapy Sessions České Budějovice vol. X? Co se vám v souvislosti s touhle značkou vybaví?
Moc se na páteční hraní těším! Už je to dávno, co jsem naposledy hrál v Českých Budějovicích, a pod značkou Therapy Sessions to bude ještě větší šílenství. Cestou na tyhle párty vždycky vymýšlím různé post-apokalyptické scénáře, abych se inspiroval. Tím svou energii nasměřuji tak, abych mohl prozkoumat temná zákoutí svého podvědomí a dát jim průchod prostřednictvím hudby.

Pamatujete si na svoje první vystoupení v tomhle městě v klubu K2? Jak se vám líbí hraní v České republice obecně?
Moje první vystoupení u vás byla bomba! Vzpomínám si, že publikum šílelo při každém dropu. Je pro mě opravdovou inspirací, když moje hudba nadchne celý klub. DnB fanoušci v České republice patří k těm nejdivočejším a nejvnímavějším, Česká republika je dokonalým místem pro zkoumání reakcí na moje tracky.

Vzhledem k počtu přezdívek, které používáte, jste nejspíše dost vytížený. Můžete v krátkosti popsat svoje současné aktivity a shrnout dosavadní rok 2016?
Letošní rok je pro mě nesmírně zábavný, jelikož pracuji na ještě rozmanitější škále stylů než dřív. Začalo to One Man Party, kde jsem hrál osm hodin vlastní hudbu pod čtyřmi pseudonymy. Poté jsem se pustil do nového projektu a alba s flétnistou Theodosiim Spassovem (známý z mého projektu Balkansky). Zaměřujeme se na spojení acid jazzu s elektronickými beaty a zvuky. Další album, které je nyní téměř připravené k vydání, máme na svědomí se čtyřmi zpěvačkami ze skupiny Avigeya, a je spojením bulharských lidových písní s drum&bassem a dubstepem. Právě teď v Londýně pracuji na nové nahrávce s bulharskou metalovou kapelou Smallman, kterou doplňuji o elektronické zvuky a nápady. V listopadu budeme nahrávku propagovat na menším evropském turné. Další nový projekt, do kterého jsem se pustil v Londýně, je spolupráce s pianistkou Aysedeniz Gokcinovou, kdy kombinujeme moji ambientní a downtempovou tvorbu s klasickým pianem a jejím zpěvem. Také hodně skládám hudbu pro divadlo a představení scénického tance jako je muzikál Neo Dervish a mnoho dalších. Mezitím pracuji na řadě vlastních projektů pod různými jmény… Takže se rozhodně nenudím.

Jaký podíl z vašeho času zabírá v současnosti drum&bassová produkce?
Stále se do značné míry věnuji drum&bassu – collabům, remixům i vlastní tvorbě. Hraní si pokaždé užívám a baví mě cestovat po drum&bassových párty. Těším se, že po vydání Moth Scream EP na Position Chrome hraní přibude.

Povězte nám více o své žhavé novince, Moth Scream EP na Position Chrome. Jsou na cestě i nějaké další releasy?
Moth Scream EP vznikalo postupně a po částech, ale ukazuje, kterým směrem se můj současný sound ubírá. Měl jsem to potěšení zremixovat úžasné tracky od Limewaxe a Goldberg Variations, můj track z alba ReBirth se dočkal remixu od Counterstrike a tracky s Fragzem a Looh činí tohle EP ještě silnějším, takže je plné čerstvých zvuků. Mám v plánu pár dalších releasů, ale chvíli potrvá, než spatří světlo světa. Mám spoustu skvělých drum&bassových novinek, o kterých vám zatím víc neprozradím.

Co od vás můžeme na párty očekávat? 
Balkánský nářez v široké škále stylů, od drum&bassu přes hardcore po techno.

Jaké je vaše očekávání a proč by fanoušci měli dorazit na párty?
Publikum bude určitě šílet z mých nových tracků a vy si můžete být jisti, že můj současný drum&bass není o nic měkčí, navzdory všem mým projektům, a COOH stále patří fanouškům hardcore D&B! Také s sebou vezmu trička s potiskem grafiky, kterou jsem vytvořil pro Moth Scream EP, takže je můžete získat mezi prvními.

Poslechněte si exkluzivní set COOH pro Therapy Sessions CZ vol. X na Soundcloudu

Více informací o akci najdete na www.therapysessions.cz.
FB událost: http://bit.ly/THERAPY_SESSIONS_CZ_X .

Soutěž o vstupenky na Therapy Sessions CZ (14. 10. - 20:00)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou dva čtenáři vyhrát dvě vstupenky na Therapy Sessions CZ. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční 10. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

SOUTĚŽ SKONČILA

Therapy Sessions CZ se koná v prostorách KD Vltava již po šesté. Správně odpověděli Denisa Nováková a Jiří Polák. Blahopřejeme! 
 

Pokolikáté se párty Therapy Sessions CZ koná v prostorách KD Vltava?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Autoři

Štítky soutěž, projekt, hudba, Velká Británie, Venezuela, Česko, České Budějovice, Google Chrome, Londýn, Jiří Polák, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Publikum bude šílet, mluví o Therapy Sessions bulharský umělec COOH  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.