Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První vánoční atmosféru zažily účastnice Dámské jízdy, která byla plná světla

V letošním roce poslední z oblíbených akcí v multikině CineStar, vyhledávaná většinou něžným pohlavím, se nesla v duchu světla. Již v předsálí vítala návštěvníky výstava designových světel, světlo života bylo přáno i dětem v podobě výtvarné dílny, nechyběla pozvánka na Slavnosti světel v Rudolfově a vánoční atmosférou dýchal i nový český snímek Pohádky pro Emu.

Chodit včas do kina se vyplatí. Nejenom, že nemusíte trávit dlouhé minuty ve frontě na občerstvení, ale je i dostatek času pokochat se novinkami, které se v předsálí nacházejí. Tentokrát se krom barevných poutačů na premiéry filmů objevily ve foyer stojany s papíry, na kterých stála hesla stylu: Co bych dětem přála. Návštěvníci kina tak mohli buď slovy či obrázky poslat dětem přání a zároveň si popovídat se zážitkovým pedagogem Petrem Kubalou.

Doprovodný program byl taktéž bohatý. Jako první stanula na podiu před plátnem neodmyslitelná ikona Dámské jízdy, Adéla Jirkalová, která si k sobě jako prvního hosta pozvala Tomáše Košku, který nejenom, že rozdal vouchery na thajské masáže, ale i divačky navnadil na jejich vyzkoušení. Jako druzí stanuli před zraky téměř plného sálu dva pánové, a to malíř Igor Holas a jeho nynější kolega Vladimír Schödelbauer, který dámy pozval na otevření nového budějovického krámku s designovými světly. Dvě působivé, keramické lampy si domů odnesly i dvě účastnice Dámské jízdy.

Světlo rozdával i třetí host, Petr Kubala, zážitkový pedagog, který představil organizaci Tralala Mandala. Jeho dětem se na podiu tak zalíbilo, že se ještě chvíli zdržely a skvěle asistovaly, při losování tomboly, paní ředitelce Svatavě Kopečkové.

Předpremiérou filmu poslední Dámské jízdy roku 2016 se stal český film Pohádky pro Emu.  Po debutu Zejtra napořád přichází muž mnoha povolání, ale především režisér a scénárista Rudolf Havlík s novým snímkem. Ten vznikl díky jeho vášni, cestování. Při návštěvě Číny se na noc ujal dvou ztracených dětí, a jelikož je potřeboval uklidnit, vyprávěl jim pohádky a námět filmu byl na světě.

V hlavních rolích se představil Ondřej Vetchý spolu s Aňou Geislerovou a roztomilou Emou Švábenskou, která dokonale ztvárnila roli dítěte, které přijde o matku, ale v tom okamžiku získává otce, který hledá matku. Příběh zdá se být poněkud komplikovaný, ale není, protože na scéně máme úžasnou manažerku hotelu Marii (Aňa Geislerová), která jakožto stále svobodná a nevhodně se zamilovávající do ženatých mužů, přijme nabídku Petra (Ondřej Vetchý), stát se jeho fiktivní manželkou a novou matkou Emy (Ema Švábenská).

Stejně jako v životě, ani v tomto filmu není nic jednoduché a nastávají komplikace, ale ne nadarmo se snímek jmenuje Pohádky pro Emu, a dobro vítězí nad zlem. Film jistě neocení milovníci sci-fi či akčních thrillerů, ale milý příběh s krásnou myšlenkou neurazí nikoho.

Budějcká Drbna dává filmu 70 %.

Štítky film, Pohádky pro Emu, Cinestar, Rudolfov, Anna Geislerová, Ondřej Vetchý, Ema Švábenská, slavnost, výstava, Rudolf Havlík, kino, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První vánoční atmosféru zažily účastnice Dámské jízdy, která byla plná světla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.