Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Folková Bonsai č. 3 se raduje z nové desky a zároveň se připravuje na oslavy osmnáctin

Před časem jsme informovali, že českobudějovická folková skupina Bonsai č. 3 prosí fanoušky o podporu a formou crowdfundingu shání peníze na své nové album. Záměr se podařil a CD Z dlouhých poutí je tak na světě!

Zajímavostí je, že se jedná teprve o druhou dlouhohrající desku po 14 letech. Ačkoliv v mezičase vyšlo pár demáčů, řadovka jako taková naposledy v roce 2002.

„Za účasti několika vzácných hostů jsme na placku vtěsnali celých 16 písní, původních bonsajních i nepůvodních autorských pokusů Žíži, Jirky a Vaška, nemluvě o jedná kulinářské lahůdce z vařečky Petra Stupky. Zčásti tedy deska navazuje na kapelu Bonsai, zčásti přináší vlastní písničky o městech (ne)šťastných lásek, rozmilovaných srdcích i o voňavých náladách z tónů. Kapelu jemně doplnili i hosté na trubku, klavír, bicí a příčnou flétnu,“ uvádí Bonsai č. 3.

Nahrávka se samozřejmě také dočká křtu! Ten se uskuteční již v pátek 18. listopadu v Menze Jihočeské univerzity. Kmotrem bude Karel Stralczynský, bratr Františka Stralczynského, klíčové osobnosti původní Bonsaie.

„Ještě o něco větším milníkem je pro Bonsai č. 3 fakt, že koncem podzimu oslaví 18. narozeniny. Budeme plnoletí! Na oslavu přijedou a přiletí (z Anglie a dalších cizokrajů) skoro všichni, kteří naši rostlinu pomáhali za ty roky zalévat. Všechny tři zpěvačky, obě cellistky, čtyři kytaristé včetně Mauglího z Epydemye a lucemburského Jiříka, oba moravští bongisté, všichni tři basáci. Chceme zahrát co nejvíc písniček, které jsme za těch 18 let zpívali a které jsme ještě nezapomněli. Prolnou se všechny čtyři sestavy Bonsaie, v jeden moment zahrají na menzovních kachličkách tři violoncella naráz. Ve finále zazpívá dohromady 20 lidí, možná i víc,“ načrtávají průběh večera členové Bonsaie.

Autoři | Foto Václav Pancer

Štítky slavnost, Bonsai č. 3, František Stralczynský, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, hudební skupina, Mauglí, Anglie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Folková Bonsai č. 3 se raduje z nové desky a zároveň se připravuje na oslavy osmnáctin  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.