Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Českých Budějovicích vyroste nový kinosál

Srdce filmového fanouška zaplesá. V Českých Budějovicích se objeví nový kinosál, i když pouze na pár dní. Promění se v něj Síň Otakara Jeremiáše v rámci šestého ročníku Festivalu ČERNÁ VĚŽ. Ve dnech 25. a 26. listopadu v něm návštěvníci prožijí víkend plný filmové zábavy. Veškerý výtěžek ze vstupného půjde opět dětem s postižením z Centra Bazalka

Jeden z listopadových víkendů už šest let patří Festivalu studentských a amatérských filmů ČERNÁ VĚŽ. Dny plné těch nejlepších nezávislých filmů, workshopů, hudby a zábavy. To vše s filmovou tématikou. „Z více jak sto padesáti snímků jsme vybrali 35 nejlepších, které v průběhu festivalu promítneme. Čeká nás také jihočeská premiéra filmu Prach a broky, který přijedou osobně představit jeho tvůrci. Bude to stát za to,“ prozradila Iva Šalplachtová, dramaturgyně festivalu.

Festival odstartuje ve čtvrtek 24. listopadu večer v Aule Jihočeské univerzity. Výjimečnou atmosféru festivalu tam navodí Jihočeský univerzitní orchestr a Big Band s jejich koncertem filmové hudby. „Vstupné na čtvrteční koncert je zdarma, na ostatní dny stojí 50 Kč. Vstupenky lze rezervovat na našich webových stránkách,“ komentoval ředitel festivalu Milan Pleva. Co všechno za to návštěvníci prožijí?

V pátek odpoledne se festival přesune do již zmíněného speciálního kinosálu v Síni Otakara Jeremiáše. Připraveno je téměř šest hodin filmů. V přestávkách mezi promítáním se odehraje workshop filmových maskérů z Barrandova. Ti předvedou ukázku své práce a odvážní dobrovolníci si mohou nechat namaskovat zranění na vlastní kůži. Příležitost k tomu budou mít až do desáté hodiny večerní. 

Opravdu pestrý program nabídne sobotní den. Začne ve dvě odpoledne tematickým kvízem, díky kterému si soutěžící prověří své filmové znalosti a vyhrají drobné ceny. Registrace pro soutěžní týmy probíhá prostřednictvím formuláře na bit.ly/kviz-fcv2016. Koho by nebavily vědomostní soutěže, ten si jistě přijde na své u dalšího zajímavého filmu nebo třeba u oblíbeného workshopu Dabérem na zkoušku. Vyzkouší si práci dabérů a nadabuje si scénku třeba ze svého oblíbeného seriálu.

Od devatenácti hodin čeká návštěvníky jihočeská premiéra snímku Prach a broky, kde uvidí známé záporné hrdiny v netradičním příběhu. Následuje předávání cen autorům vítězných kategorií doplněné o skvělou elektro-houslovou show Lenky Houslenky. „Když by někoho zaujal některý z promítaných filmů a chtěl si o něm popovídat s jeho tvůrcem, bude mít příležitost na afterpárty, kterou uzavřeme sobotní večer a tím i celý letošní ročník festivalu,“ doplnil Milan Pleva.

Výtěžek ze vstupného směřuje jako každý rok dětem s postižením z Centra Bazalka.

Program:

Čtvrtek 24. listopadu

19:00 – 21:00 | Opening: Koncert filmové hudby

Pátek 25. listopadu

16:00 – 22:00 | Filmy: Promítací pásma
17:45 – 22:00 | Workshop: Filmoví maskéři z Barrandova

Sobota 26. listopadu

14:00 – 17:00 | Zábava: Tématický filmový kvíz
15:00 – 19:00 | Filmy: Promítací pásma
16:00 – 20:30 | Workshop: Dabérem na zkoušku
19:00 – 20:00 | Budějcká premiéra filmu Prach a broky
20:30 – 21:30 | Předávání cen a elektro-houslová show
22:00 – 02:00 | Afterpárty s filmaři

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, festival, film, Otakar Jeremiáš, premiéra, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Barrandov, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích vyroste nový kinosál  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.