Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Prago Union, mexická kapela Cuentos De Celiz i Country Sisters zavítají do Budějc

Od každého hudebního žánru trochu přinese tento kulturní týden. Pro příznivce hiphopu je povinností koncert Prago Union, mexická kapela Cuentos De Celiz hraje metal s latinskoamerickými prvky a název kapely Country Sisters mluví sám za sebe.

To ale zdaleka není všechno. A těšit se můžete také na ples Jihočeské univerzity, Svíčkový ples a Salesiánský ples.

Úterý 7. února

České Budějovice           

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Zpívání v dešti – DK Metropol – 19:00
Od chvíle, kdy se na stříbrném plátně objevil americký stejnojmenný filmový muzikál režiséra a tanečníka Gene Kellyho, uplyne zanedlouho už 65 let. Podobně jako u pozdějšího filmového – i divadelního – evergreenu Někdo to rád horké, tvůrci „Zpívání“ děj zasadili do zlatých dvacátých.

Chytrý kvíz v Adore's Cafe – Adore’s Cafe – 19:30
Tužka, papír, žádný mobil a neveřejné týmové odpovědi. Pojď se bavit a vyzkoušet si, na kolik otázek umíte vymyslet odpověď. Vyrazíš s přáteli na pivo, strávíte spolu fajn večer a můžete u toho vyhrát jednu ze skvělých cen! Odměna čeká vítěze, nejlépe tipující tým i další hráče. Hraje se o lahvinku Jacka Danielse a další ceny!

Not only Student Party – K2 – 21:00
DJ Endis vám zahraje ty nejvíc taneční hity, co znáte! Dance music all night!

Středa 8. února

České Budějovice

Kouzlení se zvukem – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 18:00
Housle znějí jinak než buben. Na tom se asi shodneme. Ale i housle mohou znít různě! Vydávají desítky zvuků, libých i nelibých. V orchestru hrají různé nástroje a skladatelé je kombinují, aby nás překvapili novými hudebními barvami.

DJ Žorž – Uncensored@Studentské středy – Café Hostel – 18:00
Muzika, kterou jinde neuslyšíte. Neodpálí vám hlavu, přesto je dostatečně jiskřivá na to, abyste s ní proseděli celý večer. Hudbu vybírá a hraje Žorž.

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 18:30
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Chytrý Kvíz Lucky Burger 88 – Lucky Burger 88 – 19:00
Přijď se bavit! Vyrazíš s přáteli třeba na dobré pivo a burger, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor.

Příležitost dělá zloděje/ aneb Italština pro zamilované – Jihočeské divadlo – 19:00
Slibně rozjetý operní road-trip do Neapole končí v bláznivých zmatcích v momentě, kdy na dálku dohodnuté námluvy nečekaně zkomplikuje záměna zavazadel a následně i osob. Když se navrch přidají i vrtochy půvabné, nicméně temperamentní Italky, je to příslib zábavy nejen pro milovníky opery.

Když se zhasne – Divadlo U Kapličky – 19:00
M. Doleželová, R. Vencl: Vánoční večírek na Manhattanu, nebo swingersparty? Mrazivá komedie, která polechtá vaše bránice. Režie: Jan Štěch.

Country Sisters – Metropol – Divadelní sál – 19:30
Country Sisters je severočeská skupina temperamentních zpěvaček, muzikantek a tanečnic, které to na pódiu umí pořádně rozjet. Vznik kapely sahá až do roku 1972 a pod vedením Soni Kociánové má za sebou více než tisíc vystoupení v různých zemích Evropy i v zámoří. Country Sisters mají úspěch všude, kam se podívají, ale kromě České republiky mají největší fancluby ve Švýcarsku a Dánsku. Při svých show využívají bezdrátový systém pro mikrofony i nástroje, což umožní členkám souboru vstupovat do hlediště. V jejich repertoáru najdete klasické country songy, evergreeny i moderní hity poslední doby, ale také rock’n‘roll.

Nasty Rumours (CH) a Bad Taste – Velbloud Music Bar – 20:00
Nasty Rumours – punk z Bernu – parta vzešlá ze členů Tight Finks, Fuckadies, Strapones a Skaladdin. Kapela má právě za sebou tour po Austrálii a JAR. Bad Taste – čerstvá punková krev.

Na Stojáka live! – Café Klub Slavie – 20:30
Stand-up comedy – sólové výstupy bavičů, specialita angloamerických barů, je ultimátním testem komiků. Kdo nedokáže, aby divák zvedl oči od sklenky, natož odložil doutník a zaplácal, je vyřízen. Originální česká „stand-up comedy“ vychází z tradice známé z angloamerických barů. V nich se bavič na malém pódiu postaví před publikum a během několika minut je baví svými výstupy.

4. narozeniny Baru Broukárna – Broukárna – 21:00
Přijďte oslavit čtvrté narozeniny svého oblíbeného tanečního klubu!

Čtvrtek 9. února

České Budějovice                                                 

Etiketa pro sígry – Malé divadlo – 9:00
Jak pozdravit britskou královnu? Jak se chovat na večeři s diktátorem? Proč vůbec existují nějaká pravidla? A kdy se na ně úplně vykašlat? Akční komedie ze základky.

Holka nebo kluk – Jihočeské divadlo – 19:00
Slavná stejnojmenná prvorepubliková filmová veselohra Vladimíra Slavínského se – podobně jako Hledám děvče na boogie woogie – stala pro „plzeňského Molièra“ startovací plochou k zbrusu nové, trochu nostalgické, ale více komediální „hudební revue“, kterou dokonce sám autor přivede k životu na jevišti historické budovy Jihočeského divadla!

Na návštěvě u Nezmarů – Pavel Dobeš a Tomáš Kotrba – Metropol – Malá scéna
Pavel Dobeš začínal v 60. letech s bigbeatem, ale nakonec svou lásku nalezl ve folku. Postupně se vypracoval v jednoho z nejosobitějších písničkářů v Čechách. Ani v dnešní době ale neztrácí dech, o čemž se můžete přesvědčit i na Malé scéně Metropolu, kde ho doprovodí kytarista Tomáš Kotrba.

Ivo Jahelka – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 18:00
Koncert známého písničkáře.

Chytrý kvíz Měsíc ve dne – Měsíc ve dne – 19:00
Přijď se bavit! Vyrazíš s přáteli třeba na dobré pivo, strávíte spolu zábavný večer, a přitom si zkusíte v pěti patnáctiminutových blocích písemně odpovědět jako tým na soubor otázek, které bude zadávat moderátor. Odměňujeme vítěze a nejlépe tipující tým. Přitom stačí pouze selský rozum, důvtip a dobrý odhad.

Pátek 10. února

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 9:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Dítě a kouzla & Kouzla a dítě – DK Metropol – 10:00
Kouzelný příběh z jednoho domu, ve kterém ožijí lenoška, čínský šálek, čajová konvice, hodiny, učebnice aritmetiky a další, aby se vzbouřili proti zlobivému chlapci, který je trápí. Opera, která svou hudbou i vtipným libretem učaruje malým i velkým, je ideálním vstupem do tajemného světa hudebního divadla pro celou rodinu.

Kati – Jihočeské divadlo – 19:00
Premiéra. Druhý nejlepší kat v Anglii je v malé hospůdce v Oldhamu něco jako místní celebrita. Pivo je sice hnusné, ale čepuje ho kat! Jenže trest smrti zrušili a kdo ví, jak to půjde dál. Navíc to vypadá, že muž, kterého nedávno oběsil, byl nevinný, a pravý vrah se toulá někde poblíž. A když zmizí katova patnáctiletá dcera, začíná jít do tuhého…

Koncert Zuzky a Martina – Adore’s Cafe – 20:00
Nenechte si ujít exkluzivní koncert muzikálové zpěvačky Zuzany Benešové. Na kytaru ji doprovodí skvělý kytarista Martin Formánek. Zuzku můžete znát z muzikálů jako Romeo a Julie, Casanova a jiných. Martina ze super kapely Wicked Design.

Svíčkový ples – Slavie – Velký sál – 20:00
Obnovení tradičního a velmi oblíbeného plesu při svíčkách. Hraje taneční orchestr Variant.

Cuentos De Celiz Eurokeka Tour 2017 – River music club – 20:00
Do River music clubu v Českých Budějovicích si můžete přijít poslechnout exkluzivní koncert mexické kapely Cuentos de Celiz. Jde opravdu o jedinečnou příležitost, protože tahle kapela se při svém turné Eurokeka Tour 2017 zastaví jen na dvou místech v České republice. Cuentos de Celiz vznikli v roce 2011 v Playa del Carmen na základě nápadu zkombinovat různé druhy metalu s hudebními rytmy Latinské Ameriky. Jejich hudba tak obsahuje black metal, death metal, trash, punk, nu metal, deathcore, a zároveň také sambu nebo disco. Nezvyklé je také to, že jejich frontmanem je žena. Připravte se na jedinečnou show, kterou u nás hned tak neuslyšíte.

Premiéra The River Of The Lost Souls & Vencovo třicátiny – mcFabrika – 20:00
První koncert The River Of The Lost Souls, Vencovy nové kapely, se kterou probádává rockové, metalové, ale i bluesové kouty. V River dále působí Petra a Kuba z Dark Angels a After Rain, Bára a Tomáš z bývalých Haarph a Lubo z bývalých Satycarion. Večer také zahrají západočeští smrtonoši Abyss. No a chybět nebudou samozřejmě ani Dark Angels, kteří Vencu doprovází takřka půl života.

XXIV. Reprezentační ples Jihočeské univerzity – DK Metropol – 20:00
Jedna z největších událostí plesové sezóny je tady. Večer se ponese ve stylu „sladká Francie“. Jako hlavní hosté vystoupí známá muzikálová, jazzová i šansonová zpěvačka Radka Fišarová a swingový zpěvák, hudební producent a moderátor Jan Smigmator. K tanci a poslechu bude celý večer hrát Metroklub Big Band, který působí na české hudební scéně už neuvěřitelných 76 let. Komorní sál Metropolu bude patřit hudebnímu uskupení Swing Session Quartet a Kruhový sál nabídne návštěvníkům trochu odlehčenou hudební podívanou – přivítá totiž DJs z rádia K2.

Lex Barker, Věc Makropulos, Erath – Velbloud Music Bar – 20:30
Českobudějovičtí Lex Bar Ker poprvé v pěti s novým bubeníkem, živou elektronikou a druhou kytarou. Věc Makropulos:    crossover-rap z Pardubic. 4. února vydali nové EP – Každej pes jinej rap. ER/ TH: dark-indie z Jablonce, v roce 2015 vydali svůj debut.

Prago Union – Smrt žije, support: Regie – Komiks Klub – 21:00
Hudba české hiphopové kapely Prago Union má tak daleko k „populární“, jak to jen jde. I přesto hrají a těší své fanoušky už od roku 2002. Letos se vrací s novým albem Smrt Žije. Frontman kapely Kato o „depresivním“ názvu nového alba říká, že je naopak oslavou života. „Smrt Žije, tak proč my ne?!“ Deska obsahuje 18 songů, ve kterých hostují například MC Gey a Rest z Ty Nikdy a La4. Doprovodnou kapelu dělá Prago Unionu Champion Sound. Některé skladby navíc vylepšil Jirka Vidasov hrající na piano. Už teď si můžete užít první videoklip z alba Smrt Žije, který pro kapelu vytvořil Ovar Maryško se svým týmem. Koncert doplní DJ Maro, Regie a DJ Pufaz.

Toxymoron Drum&Bass Madness w. Fatsound & Dr.White – K2 – 21:00
Drum&bassové šílenství jede na plné obrátky a na únorovém díle ho rozpoutají hosté ze Slovenska – Fatsound & Dr. White v back2back setu! Těšte se také na silný jihočeský support v sestavě Kejleb, Moongose, Brock a Hanzall!

Sobota 11. února

České Budějovice

Kazisvět – Malé divadlo – 17:00
Když člověk na svět vykročí špatnou nohou, ani ty nejlepší kecky mu nepomohou. Kam šlápl, tam otřásla se země hned, přátelé i nepřátelé říkají mu: Kazisvět. Divadelní cestopis inscenovaný s hrubkami a škrabopisem. O tom, že pár chyb ještě neznamená konec světa.

Dítě a kouzla & Kouzla a dítě – DK Metropol – 10:00
Kouzelný příběh z jednoho domu, ve kterém ožijí lenoška, čínský šálek, čajová konvice, hodiny, učebnice aritmetiky a další, aby se vzbouřili proti zlobivému chlapci, který je trápí. Opera, která svou hudbou i vtipným libretem učaruje malým i velkým, je ideálním vstupem do tajemného světa hudebního divadla pro celou rodinu.

Saturnin – Jihočeské divadlo – 19:00
Představte si noblesní poloprázdnou kavárnu, ve které sedíte a před sebou máte mísu koblih. Jen výjimečný lidský exemplář se může pyšnit příslušenstvím k těm, kteří začnou koblihami bombardovat nic netušící hosty. S takovým člověkem zažijete dobrodružství, o kterých se vám ani nesnilo.

26. Salesiánský ples – Noc splněných přání – KD Vltava – 19:30
Salesiánský ples si za 25 let své existence vybudoval v Českých Budějovicích své pevné místo a v každoroční plesové tradici patří mezi ty nejvyhledávanější. Díky svému originálnímu a vždy překvapivému programu se vymyká klasickým kulturním akcím, což je jedním z důvodů jeho popularity. Prožijte noc splněných přání na Salesiánském plese! Sdělte své přání a možná se vám v rámci „Noci splněných přání“ splní.

Indie Folk v podání Pepy Fojty a Honzy Reindla – Klika – 20:00
Druhou únorovou sobotu na vás čeká na další hudební večer. Po úspěšném britovi Alasdairovi tentokrát zahraje místní indie folková / bluesová dvojka Pepa Fojta s Honzou Reindlem.

Haxna + Hand Grenade – mcFabrika – 20:00
Hand Grenade je metalová kapela z Mirovic, která hraje od roku 2008. Jejich tvorba směřuje ke stylům rock, hardrock, heavy metal a thrash. Haxna je metalová parta z Klatov.

Kohout plaší smrt, P.V.A., Pirates of the Pubs – Velbloud Music Bar – 20:00
Kohout plaší smrt je liberecká kapela, která působí od roku 1996, ale k nám na jih moc často nezavítá. Po celou dobu své existence o sobě tahle parta tvrdí, že hraje punk, ale často se nechává unést do žánrů více či méně příbuzných. Důležité je pro ně ale hlavně hrát to, co je baví. P.V.A. je plzeňská punkrocková legenda. Vydala celkem tři alba, z nichž každé se stalo zásadním. Teď se vrací v plné síle. A do třetice: Pirates of the Pubs je místní punkrocková kapela, která byla inspirována irskými lidovými písněmi a trochu také tvorbou kapel Scrum, Dropkick Murphys, The Real McKenzies nebo třeba Flogging Molly. Hraje od roku 2012.

Sound Train – Komiks Klub – 21:00
Steev, Body Bass, Edward Traumaxowski. Bude hrát house, deep house, funky house, tech house, break beat, cosmic classic.

Mucha – „Nána“ – K2 – 21:00
Mucha je brněnská pseudopunková formace sdružená kolem písničkářky a podivínky Nikoly Muchové, jež se do povědomí společnosti dostala svým nevybíravým vystupováním, podivným účesem a zejména svými provokativními písněmi.

Neděle 12. února

České Budějovice

Anastasia – Léčivé divadlo Gabriely Filippi – Metropol – Divadelní sál
Muzikálové představení na námět knihy Anastasia Vladimíra Megreho Anastasia s Gabrielou Filippi a Mário Kubcem v hlavní roli. Neuvěřitelný příběh lásky, který oslovil miliony čtenářů na celém světě.

Pondělí 13. února

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 9:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách – Jihočeské divadlo – 19:00
K poctě největšího světového dramatika, od jehož úmrtí v roce 2016 uplyne 400 let, sehrají tři herci všech jeho 37 her a 154 sonetů ve 120 minutách! Zdá se vám to neuvěřitelné? Přijďte se přesvědčit, divte se a bavte se.

Free Mondays – Honza Janda – Café Hostel – 19:00
Honza Nedvěd – znám. Petr Janda – znám. Ale Honza Janda? Jo, to je chlapík, co vyrostl (hudebně) na ulici. Tvorba notoricky známá a reprodukovaná skvěle.

Zahájení semestru párty se SUJU – Studentský klub Kampa – 20:00
Zahájení semestru se musí oslavit a zapít na Kampě. DJ Mistrgal, DJ Endis.

 

Autoři

Štítky hudební skupina, České Budějovice, Prago Union, Country Sisters, divadlo, koncert, ples, Dům kultury Metropol, Jihočeské divadlo, láska, Zuzana Benešová, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Prago Union, mexická kapela Cuentos De Celiz i Country Sisters zavítají do Budějc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.