Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nečekejte na někdy příště a přijeďte na koncert Katapultu do Písku

Legendární česká rocková skupina Katapult natočila v po šesti letech nové album, které pojmenovala podle titulní písně alba Kladivo na život a vyrazila s ním na turné. Tak nečekejte na někdy příště... a přijeďte na legendární Katapult do Písku. Už v sobotu 18. března.

Skupina Katalupt vznikla v roce 1975. V historii domácí pop music zaujímá Katapult specifické místo. Žánrově se jedná o hard-rockovou kapelu, ale v rámci tohoto zařazení patří spíše mezi ty „měkčí“, pohybuje se na pomezí hard-rocku a pop rocku. Od roku 2009 hrají v sestavě: Oldřich Říha – kytara, Andy Budka – basová kytara, Indřej Timpl – bicí.

Ale zpět ke Kladivu na život. Jak říká Olda Říha: „Člověk je v životě buď kladivo nebo kovadlina, do které život buší“. A Katapult jasně říká, že oni jsou to kladivo... což potvrzuje i množství jejich hitů. Do zlatého fondu českých písní určitě patří Někdy příště, Hlupák váhá, Až, Já nesnídám sám, Půlnoční závodní dráha, Vojín XY hlásí příchod...

O tom, že texty jejich písní jsou nadčasové, svědčí i fakt, že v Kladivu na život se nechal inspirovat slovy Johanna Wolfganga Goetha. A v sobotu 18. března od 20:00 hodin se v píseckém kulturním domě na všechny těší Olda Říha a jeho legendární Katapult.

Tisková zpráva | Foto archiv Katapultu, Stanislav Babka

Štítky Písek, Oldřich Říha, koncert, Andy Budka, Johann Wolfgang von Goethe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nečekejte na někdy příště a přijeďte na koncert Katapultu do Písku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.