Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Španělská bilingva Biskupského gymnázia hostí celostátní festival

V neděli 19. března začíná Budějcích IX. ročník Celostátního festivalu studentského divadla ve španělštině. Festivalbude dvoudenní.

Pořadatelství letošního IX. ročníku Celostátního festivalu studentského divadla ve španělštině připadlo v letošním roce na Biskupské gymnázium J. Neumanna. Celkem se ho zúčastní šest českých gymnázií se španělským bilingvním programem.

Slavnostní zahájení dvoudenního festivalu se uskuteční v pondělí 19. března v 15 hodin v divadle Malá scéna Metropol. Svou účast přislíbili mimo jiné atašé pro školství Velvyslanectví Španělska Pilar Barrero García a v pondělí španělskou delegaci rozšíří i pan velvyslanec Pedro Calvo-Sotelo Ibáñez-Martín.

„Divadlo je neotřelá forma, jak používat španělský jazyk. Zároveň přináší studentům možnost seznámit se s klasickou, ale i moderní španělskou literaturou. Všechny hry, které předvedou jednotlivé spolky z celé republiky, totiž napsali španělští autoři,“ uvedl vedoucí španělské bilingvní sekce Biskupského gymnázia Petr Puffer.

Tisková zpráva

Štítky festival, divadlo, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Španělská bilingva Biskupského gymnázia hostí celostátní festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.