Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čarodějnice se slétnou před budějckou Slavii

Poslední dubnový den patří již tradičně čarodějnicím. I letos se tedy na letní scéně českobudějovického DK Slavie uskuteční jejich slet, tentokrát s podtitulem „Den otevřených dveří v čarodějnické škole“. Pomyslnou bránu otevře v neděli 30. dubna úderem 18. hodiny čaroděj té nejvyšší kategorie a zároveň ředitel školy Marotha.

Během bezmála čtyřhodinového programu se zájemci o studium dozvědí, jak v sobě probudit čarodějnické schopnosti a pak úspěšně složit přijímací zkoušky. Dále je čeká seznámení s učivem a připravena je i besídka nadějných uměleckých ansáblů školy čar a kouzel.

Talent, cit pro rytmus a chuť být všude slyšet. To je bubenická show Divoké paličky Wildsticks. Názornou ukázkou řešení sporů v čarodějnické škole je vystoupení členů BudSide, kteří sehrají nefalšovanou dance battle. Jaká strana vyhrává? To určí síla potlesku. Kapela Wicked Design je složena z těch největších školních talentů. Chtějí prorazit ve světě smrtelníků, hrají proto jejich písně (Lucie, Brian Adams, Blue Effect, atd).

Samostatnou kapitolou je pak seznamování s čarodějnickou módou. Aby ředitel názorně předvedl, co škola akceptuje a co už je takzvaně „přes čáru“, vyhlásí soutěž o nejlepší čarodějnický vohoz! Těm, kteří na den otevřených dveří dorazili v kostýmů čaroděje nebo čarodějnice, nastala jejich chvíle. Mohou vyhrát sladké ceny, ale co víc! Drobnou protekci u přijímaček!

A protože i čarožáci si rádi odfrknou od učiva, přichází na řadu diskotéka zakončená vrcholným číslem slovutného oberčaroděje Marothy! Dechberoucí ohněpád ze Zlatého mostu na řeku! „Milé děti, sbalte tedy rodiče i košťata a hurá před budějckou Slavii,"  zvou organizátoři z Babycentra Šikulka.

Tisková zpráva | Foto Alžběta Lafatová

Štítky Brian Adams

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čarodějnice se slétnou před budějckou Slavii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.