Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Do Českých Budějovic míří Alexandrovci a Štefan Margita

I přes tragickou ztrátu, kterou ruský soubor Alexandrovci loni utrpěl při leteckém neštěstí, vystupuje dál, a vy si ho tak můžete vychutnat i u nás na jihu. Stejně tak do jižních Čech, konkrétně do Budějc, zavítá nejslavnější český tenorista Štefan Margita. Ale krajské město nabídne v následujících dnech i další kulturní lahůdky. Třeba v Rajské zahradě inscenaci Jenom tři mušketýři.

Úterý 16. května

České Budějovice

Antonín Padrta feat. House de Luxe – Velbloud Music Bar – 20:00
Nové pravidelné hraní u Velblouda. Jedinečný mejdan od Dj Antonín Padrta (DiscoDaddy). Dobrá muzika, dobré pití, hostující DJs a tématické večery. Stay tuned!

Středa 17. května

České Budějovice

Všechno, co jste o divadle nikdy vědět nechtěli, ale my vám to stejně řekneme – Malé divadlo – 10:00
Přijďte se podívat do divadla... které je úplně celé vaše! Z Malého divadla záhadně zmizeli herci, režiséři, osvětlovači, zvukaři, uvaděčky i šatnáři. Jenom vy jej můžete zachránit! Staňte se na chvíli naším kolegou a zachraňte svoje Malé divadlo! První setkání s divadlem pro nejmenší diváky, při kterém se sami stanou tvůrci svého vlastního představení.

Štefan Margita – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Koncert našeho nejznámějšího tenoristy Štefana Margity za doprovodu renomovaného brněnského ansámblu Moravské klavírní trio (doprovodné těleso Evy Urbanové, Andrey Kalivodové, Richarda Samka a jiných významných českých pěvců).

Písničkáři z Budějc vol. 14 – mcFabrika – 20:00
Tentokrát vystoupí: Vít Filipovský, Tomáš Kotal, Musashi Lou, Honza Janda.

Budoár staré dámy – křest, Hameln – host – Velbloud Music Bar – 20:00
Budoár staré dámy – křest CD – po dlouhé mateřské přestávce se Budoár vrací na podia a rovnou s novou deskou. Host: Hameln alternativ, ego-violence, underground po delší době zas u Velblouda.

Neurofunk Night / Furious Freaks – Komiks klub – 20:00
Plus R-Flyer, Fikes, Kuře, TBA.

Buczech Blues – Klub Slavie – 20:00
Blues je životní styl frotmana, kytaristy a zpěváka Petra Vošahlíka. Se svou kapelou zahraje skladby Erica Claptona, Johna Mayera, Buddy Guye nebo Jimi Hendrixe a hledá bluesovou duši i v písničkách na první pohled blues vzdálených.

Čtvrtek 18. května

České Budějovice

Česko-německé kulturní jaro 2017 – Někam jinam – Jihočeské divadlo – 18:00
Umělecký projekt Tineola: představení Někam jinam. Drsná cesta do exilu v obrazech. Vizuální emocionální sdělení s živou hudbou a dvěma herci, tanečníky před velikým plátnem, na které je přenášena kresba vznikající v přítomném čase. V doprovodu kapely Zabelov Group.

Šukas na Kampě – Studentský klub Kampa – 19:00
Ikonická skupina ŠuKaS z PřF provede svou neopakovatelnou zvukovou performanci. Jedinou šancí, jak zjistit o co se jedná, je dojít se na vystoupení podívat.

Noc ve španělských zahradách – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Jihočeská filharmonie. Kytara: Fabricio Mattos, zpěv: Raquel Perez, dirigent: Marek Šedivý. Joaquín Rodrigo: Aranjuezský koncert pro kytaru a orchestr, Manuel de Falla: Třírohý klobouk, tradiční španělské písně.

Alexandrovci – European Tour 2017 – Budvar aréna – 19:00
Speciální hosté Gipsy 4 ever s největšími hity Gipsy Kings. Česká republika opět přivítá světoznámý ruský armádní soubor Alexandrovci. Celkem 14 koncertů v 10 městech České republiky se uskuteční v květnu 2017. Opět tak desítky tisíc diváků uvidí ojedinělé vystoupení tohoto obřího tělesa, které se po dvou letech vrátí se sólisty Vadimem Ananevem nebo Borisem Dyakovem.

Jenom tři mušketýři – Dominikánský klášter s chrámem Obětování Panny Marie – Rajská zahrada – 20:00
Příběh starší než vaše babička, divadlo lepší než dovolená v Provence. Co by se stalo, kdyby tři mušketýři zůstali opravdu jenom tři? Vyletněná parafráze jednoho z nejslavnějších románů všech dob v unikátní úpravě pro tři herce a kapelu.

Quitters FRA, Shophonks GER, No Disorder – Velbloud Music Bar – 20:00
Quitters (Francie) – Indie Punk Rock, Shophonks (Německo) – Honkrock Bluesrock Classic Rock, No Disorder – punk rock ze Strakaček.

Autoři | Foto jihoceskedivadlo.cz

Štítky České Budějovice, Štefan Margita, Alexandrovův soubor písní a tanců, divadlo, hudební skupina, Zahrada Eden, Jihočeský kraj, herec, Metzlův dům, Česko, Jimi Hendrix, Eric Clapton

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Do Českých Budějovic míří Alexandrovci a Štefan Margita  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.