Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budou hrát a zpívat pro borovanský Nazaret

Podpoří Nazaret, chráněnou borovanskou dílnu, která poskytuje služby lidem s tělesným a zdravotním postižením. A hned dvakrát. Nejdříve, už zítra v sobotu 10. června, studenti konzervatoře. A na další benefici o týden později se chystá Lakomá Barka.

Benefiční koncert studentů konzervatoře, kteří svou hudební dráhu začínali v Základní umělecké škole Borovany, se uskuteční v sobotu 10. června od 19:00 hodin v Malovaném sále borovanského kláštera.

Mladí a nadaní muzikanti a zpěváci borovanskému publiku ukáží, jak od doby svých začátků pokročili. Zpěváci a instrumentalisté představí v pestrém programu skladby různých období - nebude chybět baroko, písňová tvorba, skladby A. Dvořáka včetně árie Měsíčku na nebi, skladby W. A. Mozarta, F. Strausse a třeba i duet z muzikálu Kiss me, Kate. Účinkují: Anna Pavlíková - zpěv, Andrea Kopsová - barokní příčná flétna, Ondřej Kolář - zpěv ,Petra Bohdalová - zpěv, Vít Kolář - lesní roh, Jiří Tröstl - zpěv, Věra Doleželová a Karel Ochozka - klavírní doprovod.
Vstupenky jsou v prodeji v infocentrech nebo na Konzert mladých konzervatoristů.

Sobotu 17. června bude patřit Vítání léta s Nazaretem. Den otevřených dveří této borovanské organizace se uskuteční od 13:00 do 17:00 hodin v zahradě borovanského kláštera. Zájemci budou mít možnost prohlédnout si dílny a pobavit se u pódia, kde bude probíhat doprovodný program. Těšit se můžete na vystoupení domácího tanečního a divadelního souboru Kukačky, vystoupení kapel KdoMělČas a Hrajeto, divadelní představení Divadélka Máma a Táta, své umělecké vlohy můžete vyzkoušet v tvořivých dílnách, připraveny budou retro hry a soutěže. Vstup je zdarma.

Odpoledne zakončí Benefiční koncert pro Nazaret, při němž od 18:00 hodin zahraje folková kapela Lakomá Barka. Vstupenky jsou v předprodeji v infocentrech nebo na Benefiční koncert pro Nazaret.

Výtěžek celé akce poputuje na nákup nového vozu pro Nazaret, který využijí jak klienti tamních sociálních služeb, tak někteří zaměstnanci chráněných dílen. Nákup vozu již podpořila Nadace Divoké husy.

Autoři | Foto Facebook Lakomá Barka

Štítky benefice, Nazaret, koncert, zpěv, hudba, Borovany, dílna, Wolfgang Amadeus Mozart, Ondřej Kolář, Vít Kolář, Věra Doleželová, klášter, Nadace Divoké husy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budou hrát a zpívat pro borovanský Nazaret  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.