Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTOGALERIE: Pátý ročník festivalu Město lidem, lidé městu je za námi

Skvělé jídlo a pití, dobrá zábava, pohoda a klid. Budějcké ulice oživil festival Město lidem, lidé městu. A rozhodně to stálo za to.

I díky krásnému počasí, které vydrželo po celou dobu festivalu, se českobudějovické ulice téměř nevylidnily. Koberce živé trávy nutily k posedávání a užívání si posledních prázdninových dní. Ve spojení s hudbou, znějící téměr z každého rohu, měl člověk pocit, že se ocitnul na chorvatské promenádě (množství procházejících se Čechů by bylo jistě téměř srovnatelné), zvlášť pokud jste zavítali na písečnou pláž u slepého ramene Malše.  „Za mě to byl asi nejpovedenější ročník z pohledu návštěvníka,“ popisuje jeden z obyvatel Českých Budějovic, který si nenechal událost ujít.

Na své si rozhodně přišli milovnící dobrého jídla, nabídka byla obrovská. Budějcké restaurace, bistra a kavárny doplnily food trucky, které přivezly čerstvý vánek do místní gastronomie. Z ohlasů (a i front zákazníků, kteří zde chtěli ukojit své chutě) ale jednoznačně vedl stánek Kaiser Franz se svým Bacon cheese burgerem.

Páteční představení Nočního cirkusu vyrazilo dech téměř všem přihlížejícím, v sobotu zase rozžhavila Krajinskou ulici salsa párty, která roztančila téměř všechny přihlížející. A to je jen zlomek toho, co festival Město lidem, lidé městu přinesl. Jedinou černou tečkou bylo značně omezené množství deštníků, které v dřívějších ročnících lemovaly téměr celou hlavní tepnu festivalu. Otázkou zůstává, jestli to s „novým“ puncem, který deštníky letos dostaly, nebylo lepší.

Město lidem, lidé městu 2017

Pondělí, 28. srpna 2017, 14:32

Město lidem, lidé městu 2017
Město lidem, lidé městu 2017

Štítky festival, Město lidem, lidé městu, jídlo, gastronomie, zábava, České Budějovice, Franz Beckenbauer, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Pátý ročník festivalu Město lidem, lidé městu je za námi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.