Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Roadshow Jižní Čechy pohodové oslovila tisíce lidí

PR článek

S obrovským ohlasem veřejnosti se setkala letošní Roadshow Jižní Čechy pohodové 2017, jejíž hlavním smyslem bylo novou a neotřelou formou představit stejnojmenné téma letošního jihočeského turistického roku. Akce, které pořádala reklamní a marketingová agentura Good Agency, spolu s generálním partnerem Skupinou ČEZ, navštívily tisíce lidí.

V rámci kampaně se prezentovali regionální producenti s oceněnými produkty během tradiční akce Chutná hezky. Jihočesky. Dále organizátoři zvolili témata Aktivní pohoda, Jihočeský oddech a Pohodový venkov. Roadshow se pro širokou veřejnost uskutečnila na čtyřech místech v jižních Čechách.

Jezte a pijte v jižních Čechách

Úspěšný byl vždy prodejní stan Chutná hezky. Jihočesky. Byla zde možnost ochutnat a ihned zakoupit regionální jihočeské produkty. Součástí byla účast regionálních producentů potravin a jejich prezentace. Zaujaly také jihočeská hravá zahrádka a zemědělské plodiny s možností sázení a péče.

Aktivní nabídka byla široká

Jižní Čechy nabízejí velké sportovní vyžití. V rámci projektu Roadshow Jižní Čechy pohodové si návštěvníci mohli pestře zasportovat. Svoji šanci našel každý, od dětí po seniory, kteří si mohli vyzkoušet petanque. Dalšími možnostmi byly měření rychlosti hodu, kop na přesnost, badminton, minifotbálek, baseballový i boxerský trenažer, skákací hrad, elektronická koloběžka nebo slalomová dráha.

Jihočeský oddech trochu jinak

Pro ty, kteří si chtěli rozšířit své znalosti o kraji, byla připravena Pohodová relaxační zóna s videoprojekcí Jižní Čechy pohodové a ostatními produktovými záznamy o jižních Čechách. Videoprojekci, relaxační vaky, lehátka a 3D virtuální realitu doplnily atrakce pro nejmenší – skákací hrad, dětský koutek a dětská herní zóna. Posloužily k tomu, aby se malé děti mohly bavit a ostatní aby měli čas na nové informace.

Pohodový venkov se představil

K dalšímu poučení a pobavení přispěl výběh se slámovou podestýlkou a plastovými zvířátky. Byly zde krávy, slepice i prasata. Součástí výběhu byly další potřeby, které souvisí s hospodářstvím. Hlavním lákadlem se ukázala být kráva v životní velikosti, na které si šlo vyzkoušet dojení. Na to navazovala výroba másla. Návštěvníci si po nadojení mléka přinesli konvičku, která jim byla vyměněna za konvičku se smetanou. Z té si zkusili utlouci máslo, které si ve stánku Chutná hezky. Jihočesky. mazali na pečivo. Nebo si mohli máslo ve formičce odnést domů. Součástí stanoviště byly i hravé edukační tabule, které přiblížují fungování venkova, využití hospodářských zvířat, zpracování plodin, zemědělské stroje a umožňují poznat kulturní plodiny jižních Čech.

Kde se akce uskutečnily

Sportovně relaxační areál Hluboká nad Vltavou

Jde o jeden z nejkomplexnějších areálů svého druhu v České republice. Ročně vykazuje přibližně 100 tisíc návštěvníků. Své si zde najdou všechny věkové skupiny od dětí po seniory, stejně jako rekreační či aktivní sportovci.

V areálu je k dispozici půjčovna sportovního vybavení nabízející široké spektrum sportovních pomůcek, od in-line bruslí a koloběžek až po volejbalové míče nebo badmintonové pálky. Areál také zahrnuje sportoviště pro baseball a softball, basketbal, plážový volejbal, petanque, stolní tenis, golf, adventure golf, badminton a mnoho dalších sportovních disciplín. Za návštěvu určitě stojí Adrenalin park nebo Dětský svět.

V době měsíčního konání roadshow areálem prošlo přibližně 11 tisíc lidí.

Pištín

Předávání ceny vesnice roku.

Účast kolem 500 lidí. Roadshow se ale nemohla uskutečnit v maximálním rozsahu. Rozhodly o tom velké bouřky a přívalové deště.

Informační centrum JE Temelín

Dne otevřených dveří se zúčastnilo přes 800 lidí.

Výstaviště České Budějovice

Stánek navštívilo přes 100 tisíc lidí.

Štítky Jižní Čechy pohodové, roadshow, Jihočeský kraj, ČEZ, venkov, užitkové rostliny, máslo, Jaderná elektrárna Temelín, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roadshow Jižní Čechy pohodové oslovila tisíce lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.