Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plaveckou sezonu v Třeboni uzavřou dva koncerty a slavnost retroplavek

Třídenní akce Zavírání plavecké sezony, kterou se Třeboň rozloučí s létem, se odehraje druhý zářijový víkend na třech místech u rybníka Svět. Pátý ročník oblíbené slavnosti spojuje hudbu a zábavu. Začne koncerty a skončí setkáním příznivců pruhovaných plavek.

Program zahájí Prague Cello Quartet, čtyři mladí violoncellisté, kteří ve Schwarzenberské hrobce představí v pátek 8. září od 19 hodin výběr toho nejlepšího z klasické hudby i melodie známé z filmů, vše s humorem a originálními nápady.

 

Už v Třeboni před časem hráli při Noci kostelů a měli velký úspěch – jsou to skvělí muzikanti a navíc dokážou hrát vážnou hudbu tak, aby se diváci i pobavili a potěšili nejen sluch, ale i zrak,“ říká violoncellista Symfonického orchestru Českého rozhlasu Pavel Barnáš. V sobotu vystoupí na pódiu na městské pláži u rybníka Svět Patrola Šlapeto. Publikum pobaví autentickou interpretací hospodských písní z minulého století.

V neděli vyvrcholí třídenní program veselou Slavností pruhovaných plavek. Ta začne ve 14 hodin na městské pláži rybníka Svět. Zahraje skupina Pánská šatna a členové Spolku přátel pruhovaných plavek předvedou svá úctyhodná těla oděná do koupacích retromodelů. Celá přehlídka bude doplněná sčítáním kilogramů celého spolku.

Ke Spolku přátel pruhovaných plavek se mohou přidat zájemci i na místě, buďto již rovnou v tomto oblečení přijdou, anebo si úbor koupí na pláži. Nostalgickou atmosféru Rozmarného léta navodí od 18 hodin setkání na pláži Ostende s muzikou v podání Los Alimentos.

Autoři

Štítky zavírání sezony, hudba, koncert, přehlídka, retroplavky, slavnost, Třeboň, plavky, Svět (rybník), pláž, Noc kostelů, Prague Cello Quartet, Český rozhlas, klasická hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plaveckou sezonu v Třeboni uzavřou dva koncerty a slavnost retroplavek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.