Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeské památky zvou k poslední návštěvě před ukončením sezony

Tento víkend je pro většinu památkových objektů zároveň posledním v letošní návštěvnické sezoně. Některé z jihočeských památek ve správě Národního památkového ústavu nabízejí návštěvníkům stylové rozloučení – hradní slavnosti, varhanní koncert i rej strašidel.

Novohradské podzimní slavnosti Anny z Rogendorfu

Tradiční podzimní slavnosti můžete o víkendu navštívit na hradě Nové Hrady. Letos připomenou matku posledních Rožmberků Annu z Rogendorfu, které začnou v sobotu v 10 hodin. „V hraném příběhu bude Anna z Rogendorfu bojovat o vliv na své syny, které jí upírá jejich poručník Petr z Rožmberka,“ prozradila děj hry Lucie Mrkvová ze správy novohradského hradu. Základní vstupné je 90 korun, snížené 60 korun a rodinné 240 korun. Součástí vstupného je i návštěva první nebo druhé prohlídkové trasy.

Hrad Landštejn

Hrad Landštejn, který bývá v říjnu otevřen pouze o víkendech, otevře své brány i během podzimních prázdnin, konkrétně od 9:00 do 15:30. Zítra se mohou zejména malí návštěvníci vydat na hrad za bubáky. Mezi 10. až 15. hodinou se prostory hradu zaplní roztodivnými strašidly, která si pro děti připravila úkoly a záludné otázky z hradní historie. „Naše strašidla jsou hodná a na každé dítě čeká malá odměna,“ dodává s úsměvem kastelánka Eliška Niederová. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Klášter Zlatá Koruna

Závěr návštěvnické sezóny se v klášteře Zlatá Koruna ponese ve znamení hudby. Dnes od 17 hodin vystoupí v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie vokální soubor Čeští madrigalisté pod vedením sbormistryně Veroniky Hádkové, který hrou na varhany doprovodí Miroslav Pšenička. Na programu zazní skladby renesančních a barokních autorů.

Štítky památky, zámek, Nové Hrady, Landštejn, Zlatá koruna, hrad, slavnost, Národní památkový ústav, Petr I. z Rožmberka, Nanebevzetí Panny Marie, Miroslav Pšenička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské památky zvou k poslední návštěvě před ukončením sezony  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.