Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Co dělat mezi svátky? Jít pařit!

Kapra, salát a cukroví je třeba pořádně vytančit. To se vám podaří na jedné z vánočních párty, které jsou pro vás připraveny ještě před Silvestrem. Třeba PPB unplugged v Café Hostel, Znouzectnost nebo Psychedelic Night ve Velbloudu, Idiot Bastard Son a Prasklej Jogurt v Highway 61 Blues Club, After Kapr Party v Paradoxu nebo Vánoční Piráti v Hostelu.

Úterý 26. prosince

České Budějovice

Vánoční koncert – Katedrála sv. Mikuláše – 19:00
S nadcházejícím obdobím vánočních svátků se také do katedrály sv. Mikuláše vrací slavná Česká mše vánoční „Hej mistře“ J. J. Ryby, která se už dávno stala symbolem českých Vánoc. Druhá část koncertu je zasvěcena neméně krásné muzice - šestidílné Pavlicově skladbě Missa brevis.

PPB – vánoční aku-styk – Café Hostel – 19:00
PPB unplugged – Pavel & Dominik – akustické kytary a zpěvy.

House DeLuxe XMAS w. Steak Party crew – Velbloud Music Bar – 21:00
Další house večírek, tentokráte ve vánoční atmosféře, Antonín Padrta přivítá návštěvu z třeboňského Tunel music bar Beseda arsenálu, Steak Party crew, od house přes dubstep až po jiné elektronické vylomeniny.

Středa 27. prosince

České Budějovice

Živý obraz – Jihočeské divadlo – 19:00
Nasadit si do domu cizího člověka je vždycky trochu risk. I když jde jen o mladou uklízečku, na první pohled naprosto neškodnou. Jak má ale obyčejná uklízečka zvládat roli hromosvodu pro všechny v rodině?

La traviata – DK Metropol – 19:00
Po dvanácti letech se na repertoár vrací „ta která sešla z cesty“ – jedna z nejslavnějších operních hrdinek všech dob, Violetta Valéry. Jejím reálným předobrazem byla Maria Duplessis, oslňující hvězda pařížské vyšší společnosti 40. let 19. století.

Idiot Bastard Son – Highway 61 Blues Club – 19:30
Poctivý underground. Tak, jak se hrával snad jenom dřív. To je parta, která si říká Idiot Bastard Son.

Znouzectnost, host Dan Vertígo – Velbloud Music Bar – 20:00
Legendární plzeňská punková kapela Znouzecnost, která letos obula už čtvrté gumy, opět na prknech pódia u Velblouda a na tradiční vánoční párty. Večer zahřeje brněnský punk-folkový sympaťák Dan Vertígo, který je s kytarou a písní na rtech všude doma a samozřejmě i on by chtěl žít v Českých Budějovicích.

After Kapr Party – Paradox – 20:00
Hraje DJ West.

Čtvrtek 28. prosince

České Budějovice

Shakespeare & Stravinskij – DK Metropol – 17:00
A on ji miluje… Jednoaktový komický balet na motivy děl Williama Shakespeara. Skupina pouličních umělců cestuje od města k městu se svým tanečním představením. Způsob podání je ovšem nezaměnitelný. Choreografie: Maged Mohamed. Svěcení jara: balet na hudbu Igora Stravinského s použitím techniky tance na špičkách. Choreografie: Paul Julius.

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 17:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Živý obraz – Jihočeské divadlo – 19:00
Nasadit si do domu cizího člověka je vždycky trochu risk. I když jde jen o mladou uklízečku, na první pohled naprosto neškodnou. Jak má ale obyčejná uklízečka zvládat roli hromosvodu pro všechny v rodině?

Koncert – Mai Nguyen a Kristýna Sinová – Horká vana  19:00
Koncert Mai Nguyen a Kristýny Sinové v doprovodu Davida Holce. Neočekávejte nic hlučného, koncert bude spíše akustičtějšího rázu.

Vánoční Piráti v Hostelu – Café Hostel – 19:00
Pirates of the Pubs akusticky, irskej chlast, zrzky a pohoda přístavních putyk.

Odpoledne s černou kočkou – SUD – 19:30
Aktovka o manželské krizi, kterou rozpoutá nadaná kočka. Hrají: Aneta Švarcová, Martin Doucha a Linda Kunclová (skupina Umělci na vratké noze).

Prasklej Jogurt slaví 10 let – Highway 61 Blues Club – 19:30
Českobudějovická kapela Prasklej Jogurt na svém speciálním koncertě k desátému výročí souboru. Určitě budou i mnohá překvapení.

Psychedelic Night – Madhouse Express, Tomáš J. Holý – Velbloud Music Bar – 20:00
Start akce bude mít v režii Tomáš J Holý. Akustická energie proudící ze srdce skrz kytaru přímo do tvých uší. Další se předvedou vycházející hvězdy psychedelickýho rocku z Prahy. Šedesátý léta zahalený do dýmu moderní doby.

Autoři | Foto Michal Siroň

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, silvestr, České Budějovice, kytara, William Shakespeare, Vánoce, Mai Nguyen, Dům kultury Metropol, Jihočeské divadlo, Igor Fjodorovič Stravinskij, Paul Julius, Maged Mohamed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Co dělat mezi svátky? Jít pařit!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.