Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Protivín opět odpálí největší ohňostroj v jižních Čechách

Nový rok se tradičně pojí s oslavami. Ty jsou vždy doprovázeny ohňostroji, které mnohdy zdobí nebe i den po Silvestru. Jeden takový, jen mnohem větší než pár zbývajících petard, můžete vidět i 1. ledna v jihočeském Protivíně.

Masarykovo náměstí v Protivíně ožije na Nový rok už v 16:00 hodin. Oficiální zahájení bude o hodinu později, kdy návštěvníkům zahraje revivalová kapela Kroky Michala Davida a Žesťové trio Musica Pisecensis Písek. Po kapelách se novoročního projevu ujme starosta města Jaromír Hlaváč. 

Ohňostroj a doprovodný program byl loni lákadlem pro dospělé i děti a věřím, že tomu tak bude i letos. Minulý rok přijelo přes třináct tisíc lidí, a proto návštěvníkům doporučujeme přijet raději s předstihem. Ať mají v klidu kde zaparkovat,“ doplnil starosta.

V šest hodin večer už dojde na očekávaný Patnáctý Protivínský ohňostroj, který rozzáří nebe jihočeského městečka i širokého okolí. Poté se mikrofonu chopí už podruhé kapela Kroky Michala Davida.

Letošní novoroční ohňostroj včetně doprovodného programu vyšel na téměř 600 tisíc korun a byl plně hrazen ze sponzorských darů. Je koncipován tak, aby se každý zamyslel nad smyslem a posláním života,“ doplnil starosta Protivína.

Foto Luděk Jánoš

Štítky Protivín, ohňostroj, Nový rok, oslava, hudební skupina, Jihočeský kraj, Michal David, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protivín opět odpálí největší ohňostroj v jižních Čechách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.