Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Je libo divadlo, nebo raději DJ?

V první půlce týdne se můžete těšit na program Jihočeského divadla, Kabaretu u Váňů, Divadla u Kapličky i Divadelního sálu Metropol. V Jihočeském divadle navíc zahraje Národní divadlo Brno, a to netradiční představení tří choreografů Kontrasty. Pokud radši jen posloucháte, v Komiksu zahrají Archetyp 51 DJs a ve Velbloudu DJ Zooropix.

Úterý 30. ledna

České Budějovice

Radovanovy radovánky – Malé divadlo – 10:00
Pohádka Zdeňka Svěráka a Jiřího Jelínka o radosti z toho, že svítí slunce, o radosti z toho, že máma peče koláč. O radosti z toho, že táta vypěstoval obří salát. Ale také o radosti z toho, že kopřivy pálí, že pes trhá vaše kalhoty a že bude-li pršet, zmoknem. Přijďte se radovat i z mála!

Živý obraz – Jihočeské divadlo – 19:00
Nasadit si do domu cizího člověka je vždycky trochu risk. I když jde jen o mladou uklízečku, na první pohled naprosto neškodnou. Jak má ale obyčejná uklízečka zvládat roli hromosvodu pro všechny v rodině?

Jiří Suchý: Víkend s Krausovou – Kabaret u Váňů – 19:36
Hudební komedie. Upravil, zrežíroval a texty písní sepsal E. Váňa. Hudbu složil M. Bosák, J. Peterka a E. Váňa. Účinkují Ivana Šlehovrová, Jiřina Váňová, Pavla Šafaříková, Michal Bosák a Eduard Váňa.

Středa 31. ledna

České Budějovice

Jak jsem byl Cyrano – Malé divadlo – 10:00
Janek Lesák & Natálie Preslová. Příběh koktavého Jakuba, který na vlastní kůži zažívá jedno z největších dramat všech dob. Cyrano z Bergeracu v úpravě pro jediného herce!

BeseDNĚNÍ / s Janem Kantůrkem, překladatelem díla T. Pratchetta – Studiová scéna Na Půdě – 18:00
Další, odložený díl z cyklu setkání se zajímavými osobnostmi a tématy, která provázejí účastníci hereckého a muzikálového kurzu Ateliéru 3D pod vedením Jiřího Untermüllera. Tentokrát bude hostem Jan Kantůrek, známý především jako překladatel cyklu Zeměplocha Terryho Pratchetta.

La traviata – DK Metropol – 19:00
Po dvanácti letech se na repertoár vrací „ta která sešla z cesty“ – jedna z nejslavnějších operních hrdinek všech dob, Violetta Valéry. Jejím reálným předobrazem byla Maria Duplessis, oslňující hvězda pařížské vyšší společnosti 40. let 19. století.

Mátový nebo citron – Divadlo U Kapličky – 19:00
Skupina herců zkouší novou hru. Technika je flegmatická, kostymérka hubatá, režisérka nezvládá krizové situace. Mezi herci vzrůstá napětí. První dáma souboru je zoufalá z nesmělého, neohrabaného herce začátečníka, nicméně synáčka sponzora představení. Nadchází večer premiéry. Vše se mění v nezvládnutelné delirium.

Geraldine Aron: Můj báječný rozvod – Metropol – Divadelní sál – 19:00
Můj báječný rozvod je velice laskavá komedie, kterou irská autorka věnovala všem, kteří nikoli vlastní vinou zůstali sami. Všechny postavy vytváří Eliška Balzerová.

Archetyp 51 DJs at Komiks – Rados, Tchagun – Komiks klub – 20:00
DJs: Archetyp 51: Tchagun, Rados + local support.

Psyritual / Zooropix – Velbloud Music Bar – 20:00
Tentokrát přivítáme zkušeného psytrancoveho DJe a hudebníka z pražského uskupení Otrozona Zooropixe.

Čtvrtek 1. února

České Budějovice

Jak jsem byl Cyrano – Malé divadlo – 10:00
Janek Lesák & Natálie Preslová. Příběh koktavého Jakuba, který na vlastní kůži zažívá jedno z největších dramat všech dob. Cyrano z Bergeracu v úpravě pro jediného herce!

Národní divadlo Brno – Kontrasty – Jihočeské divadlo – 19:00
Rhapsody in Blue, Obliviously Aware, Lidice. Tento večer tří choreografů, jejichž díla se poprvé dostala do repertoáru Baletu NdB, je určen především mladším divákům. Název večera pak zcela vystihuje jeho obsah, v kontrastu k sobě tu stojí náměty tragické, filosofické i odlehčené.
Choreografie: Markéta Habalová, Dan Datcu, Jan Fousek. Hudba: George Gershwin, Philip Glass, Michal Hrůza a další.

Autoři | Foto www.fidlovacka.cz/repertoar/hrali-jsme-na-fidlovacce/Muj-bajecny-rozvod_26.html

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, Jihočeské divadlo, Národní divadlo Brno, herec, České Budějovice, Metzlův dům, představení, kaplička, Zdeněk Svěrák, Jiří Jelínek, Terry Pratchett, Jan Kantůrek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Je libo divadlo, nebo raději DJ?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.