Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Budějcká kapela Amazing Whores vydává singl

Mladá českobudějovická kapela Amazing Whores vypustila do světa svůj první singl, který navíc podpořila ještě lyric videem. Jde o píseň s názvem Mordor.

„Dlouho jsme nevěděli, co vlastně budeme nahrávat. Objednali jsme studio a pak jsme se dlouho, dlouho nemohli sejít na nějakou zkoušku. Nakonec jsme se rozhodli nahrát to nejjednodušší. Hlavně proto, abychom to vůbec byli schopni dotáhnout,“ popisuje zpěvák kapely Jaroslav Pešek.

Volba tak padla na píseň Mordor, která je zároveň nejnovějším přírůstkem do repertoáru kapely. „Song vznikl spontánně. Vojta na zkoušce jen tak hrál a někdo najednou řekl: To je dobrý, co to hraješ? No, byla to jen prázdná struna, ale znělo to dobře, tak jsme to tak nechali. Text přišel sám,“ směje se frontman kapely.

Kvalitní nahrávka je pro mladou kapelu v dnešní době nutnost, což si uvědomují i Amazing Whores. „Že potřebujeme nahrávku, nám bylo jasné už dlouho, ale hledali jsme vhodné studio. Nakonec jsme se rozhodli pro Studio Rápotice a s odstupem času musím říct, že to byla skvělá volba. Honza Říha je vynikající zvukař a hodně nám pomohl,“ dodává Pešek.

V současné době se kapela připravuje na koncerty, které ji v budoucnu čekají. „Nejbližší koncert máme naplánovaný na 27. duben v Říčanech, ale v jednání jsou další. Určitě budou další akce v domovských Budějcích a domlouváme i nějaké letní fesťáky. Necháváme tomu ale volný průběh,“ podotýká Jaroslav Pešek.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky kultura, kapela, Amazing Whores, singl, Mordor, hudební skupina, Jaroslav Pešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká kapela Amazing Whores vydává singl  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.