Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Budějcká kapela The Greens pokřtila své debutové album Prostor

Prostor je název prvního cédéčka budějcké kapely The Greens. Pětičlenná partička si tak splnila velký sen a navíc zase pomáhala. Křest alba zcela zaplnil Highway 61Jazz & Blues Club v Českých Budějovicích a byla to párty jako hrom.

„Splnili jsme si náš velký sen, natočili jsme desku s tím nejlepším, koho známe, s Honzou Ponocným,“ zářil spokojeností kapelník The Greens Jan Novotný. „Byla to fuška, spousty hodin práce i peněz. Ale ten výsledek za to určitě stojí,“ řekla zpěvačka pop folkové skupiny Kateřina Matoušková.

Budějcká skupina makala na svém debutovém albu Prostor tři roky. A proč název Prostor? „Nejsme ani kapela, jsme prostor, kde si jako parta přátel dobíjíme baterky a vybíjíme vztek. Jsme místo, kde se cítíme dobře a jsme šťastní, a tak doufáme, že to z nás je cítit, vidět, ale hlavně slyšet. Tak proto Prostor,“ vysvětlila Matoušková. 

Deska čítá čtrnáct vlastních skladeb a nechybí v ní ani song The Fish, který vystihuje příběh Barbory Sedláčkové. Tato šestnáctiletá dívka trpí neuropatií a kvůli onemocnění neovládá ruce ani nohy, ale skvěle maluje pusou, při malování drží štětec v ústech.

„Barunce Sedláčkové, kterou už několik let podporujeme, jsme naší první desku také věnovali. Naše první cédéčko patří i bývalému šéfredaktorovi Budějcké Drbny Lukáši Dvořákovi, kamarádovi, který nám hodně fandil a pomáhal nám právě s podporou Barči. Lukymu jsme naše dílo poslali tam nahoru," uvedla zpěvačka The Greens.

Kapela své debutové album křtila v našlapaném Highway 61Jazz & Blues Clubu v Českých Budějovicích a při skvělé párty předala Barče Sedláčkové šek. Peníze vynesla sbírka na portálu Hithit, který propojuje kreativní lidi s těmi, kteří je chtějí podpořit, část využila kapela na zaplacení desky a studia, část právě darovala nadaci Pusopisky Barči Sedláčkové. 

Křtu se chopil producent Jan Ponocný a cédéčko nemohl pokřtít ničím jiným než legendou českých hospod „zelenou“. Právě on byl jedním z hostů kapely při křtu, na který si kromě spousty přátel a fanoušků pozvali The Greens za bicí Radima Pígla, s houslemi Týnu Kuškovou a s trubkou Honzu Hlaváče.  

Prostor, prvotina The Greens, která funguje už čtyři roky a hraje ve složení Kateřina Matoušková, Jan Novotný, David Beránek, Pavel Maule a Vít Brabec, byla k mání právě při křtu. Ale ti, co na akci chyběli, byť přišli o hodně, nemusí zoufat. Stačí, když mrknou na web The Greens. A pokud chce někdo vidět budějcké hudební uskupení vidět na vlastní oči a slyšet na vlastní uši, neunikne mu nic, když bude sledovat Facebook kapely.

The Greens – křest debutového alba Prostor

Středa, 4. dubna 2018, 13:51

The Greens – křest debutového alba Prostor
The Greens – křest debutového alba Prostor

Štítky křest, album, debut, The Greens, hudební skupina, Kateřina Matoušková, České Budějovice, Jan Novotný, prostor, Lukáš Dvořák, Facebook, Florida Marlins, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějcká kapela The Greens pokřtila své debutové album Prostor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.