Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Čeká vás metal, gore grind, punk i Larp v ulicích města

Kromě koncertů legendárních kapel jako Dymytry nebo Ahumado Granujo proběhne i Muzikantský bál nebo unikátní interaktivní hra Game.

Pátek 13. dubna

29. Muzikantský bál – DK Metropol – 19:30

Jaro už se naplno hlásí, takže při cestě v šatech a lodičkách na Muzikantský bál nebudete mrznout! Na bálu se navíc pořádně zahřejete, protože vás čeká 15 kapel a orchestrů různých žánrů ve všech prostorách DK Metropol. Tak třeba Babouci, Rozhlasový swingový orchestr, Skalačka, The Sinners, The Fellows, The Sailors a další.

Více zde.

Dymytry: turné 2018 – 15 let – KD Vltava – 20:00

Kdo má raději tvrdou muziku, určitě si nenechá ujít koncert v rámci jarního tour kapely Dymytry. Ta oslaví na turné 15 let existence doprovodí ji kapela Jerem. Dymytry označuje svůj hudební styl jako psy-core a fanouškům přináší především pořádnou kytarovou smršť doplněnou sugestivním zpěvem. Zatím poslední album s výmluvným názvem Neser! kapela vydala v roce 2010, od té doby hlavně koncertuje.

Ochutnávka:

Sobota 14. dubna

Obscene Extreme 2018 Warm Up tour – mcFabrika – 19:30

Zahřívačka na dvacátý ročník festivalu Obscene Extreme! Samotný festival začne až 18. července a kdo to má do té doby vydržet! Přijďte si zatím poslechnout nehynoucí gore grind kapelu Malignant Tumour, největší českou gore grind legendu Ahumado Granujo, navrátivší se Plastic Grave a místní grindcore partičku БУТ! To vše v sobotu večer ve Fabrice.

008, Pure Olcoholic Punk, Hovno pankáči – Velbloud Music Bar – 20:00

Vybranou společenskou zábavu nečekejte ani ve Velbloudu, kde si zařádí punkové kapely 008 a Pure Olcoholic Punk v rámci svého „Světoborného tour“. Do Budějc přizvali ještě Hovno pankáče, aby toho nebylo málo!

Neděle 15. dubna

Dobytí severního pólu Čechem Karlem Němcem 5. dubna 1909 – Jihočeské divadlo – 19:00

Známou komedii Divadla Járy Cimrmana vám zahraje ochotnický spolek Cimrfraj z Veselí nad Lužnicí. Představení je zároveň beneficí pro Středisko rané péče v Českých Budějovicích, takže návštěvou tohoto cimrmanovského kulturního zážitku zároveň přispějete na dobrou věc.

Pondělí 16. dubna

Game – před Malým divadlem – 18:30

Chcete zažít něco nového? Tak přijďte a užijte si hru na principu Larpu – hraní za fiktivní postavu ve skutečném čase a prostoru. Tenhle příběh prožijete prostřednictvím jedné z 50 postav. Abyste zvítězili, budete muset řešit její problémy a plnit její přání. A nezapomeňte, musíte se aktivně účastnit a hru musíte dohrát až do konce! Troufnete si na to?

Autoři | Foto Facebook Malignat Tumour

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, hudební skupina, Dymytry, Dům kultury Metropol, punk, Karel Němec, Obscene Extreme, Malignant Tumour, Žižkovské divadlo Járy Cimrmana, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Čeká vás metal, gore grind, punk i Larp v ulicích města  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.