Počasí dnes-0,8 °C, zítra1,8 °C
Sobota 22. února 2025  |  Svátek má Petr
Bez reklam

Jihočeský Pištín provoní pochoutky jako od maminky

Tisková zpráva

Pochoutky jako od maminky, vyrobené z kvalitních surovin jako z vlastní zahrádky, ochutnají všichni, kteří v sobotu 5. května zavítají do Pištína na Českobudějovicku. Ve zdejším sportovně rekreačním areálu totiž odstartuje populární akce Vaříme, pečeme a smažíme z regionálních potravin a seznamujeme se s jejich vznikem.

Že jde sice o menší, ale svým charakterem zcela originální a velmi úspěšnou akci, zaměřenou na již zmíněnou tematiku regionálních potravin a výrobků z nich, dokládá i počet návštěvníků, kterých je běžně dvakrát více, než stálých obyvatel obce. Nudit se zde ale rozhodně nebude nikdo. Děti ani dospělí. Ženy ani muži. Sportovci ani lenoši.

„Součástí pestrého doprovodného programu budou vedle ochutnávek a prezentací potravin, informačního místa Celostátní sítě pro venkov či unijního Programu rozvoje venkova nebo projektu Chutná hezky. Jihočesky, také různá zábavná stanoviště a hry pro děti,“ poznamenal starosta Pištína Jaroslav Havel. Chybět samozřejmě nebude hudba a tanec. Něco ze své činnosti předvedou například také rybáři, hasiči nebo záchranáři. Novinkou letošního ročníku budou prezentace potravinářské produkce obcí z dalších krajů České republiky.

Jaromír Polášek, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR), která „Vaříme, pečeme a smažíme…“ aktivně podpořila, připomněl, že pištínská akce dokonale zapadá do strategie podpory turistiky v regionu a přímo naplňuje obsah dvou z pěti základních témat projektu „Jižní Čechy pohodové“. Konkrétně „Jezte a pijte v jižních Čechách“ a „Pohodový venkov“.

„Dobře se najíst je jeden z hlavních předpokladů pro pohodovou dovolenou a jihočeská kuchyně, poctivá, tradiční, založená na místních potravinách, má svůj základ právě na venkově. S tímto tématem pak úzce souvisí pivo, pivovary nově vznikající minipivovary či různé akce jako například právě tato. Pohodový venkov, to je pak synonymum pro odpočinek od života ve městě, agroturistiku, vesnické slavnosti, řemesla a tradice,“ zdůraznil Polášek.

Štítky Pištín, akce, Jihočeská centrála cestovního ruchu, jídlo, venkov, okres České Budějovice, Jaroslav Havel, Jihočeský kraj, Program rozvoje venkova, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský Pištín provoní pochoutky jako od maminky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.