Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Květen ve Velbloudu slibuje jednu velkou party

Na majálesovou vlnu naladí v první půlce května hned několik koncertů. Budějcký klub Velbloud nabídne post-metalové Neurotic Machinery, Naked Professors nebo legendární českou kapelu Už jsme doma. Poslední středa v měsíci se ponese ve stylu rocku.

Neděle 13. května

Tachovská post-metalová smečka Neurotic Machinery a havířovští post-rock / metaloví Post cards from Arkham spojí své síly v rámci „Manta & Dissonance Tour“. Na tomto turné zavítají též do českobudějovického klubu Velbloud, aby představili své nejnovější počiny. Spolu s nimi na této zastávce vystoupí kapela Dustborn, což jsou bývalí členové dobře známých Desire For Sorrow.

Pátek 18. května

Naked Professors, známá českobudějovická folk/rocková kapela, hrající irské lidovky a McBerds, tříčlenná multižánrová kapela z jižních Čech přinesou večer plný zpěvu, tance a pohody. Svůj styl staví na prolínání středoevropského folkloru, Irska, gypsy a jazzu. 

Sobota 19. května

Už jsme doma je legendární, progresivní česká avantgarda která letos slaví Kristova léta, takže 33 let na scéně a to nejen české, ale i světové. Kdo je zná, tak je miluje, kdo ne, tak si je zamiluje.

Budějovický Majáles – večerní programu ve Velbloudu

Pondělí 21. května
Noise Assault Agency Budweiss stage – alternativní hc/black metal večer s kapelami Fvtvre, Tosiro a Nāva

Úterý 22. května
Nixon Lads, Psychocandy a The Complication – alternativ/indie/rock´n´roll večer

Středa 23. května
Lowmoe, Killienkrankie, Trojan Horses – live electronic/hip-hop/synth noise pop/pure electronic experimental večer

Čtvrtek 24. května
Madhouse express, Sýček, Červen – psychedelic/kraut-math alternative rock večer

Pátek 25. května
D.H.O.G.H. – od půlnoci závěrečný mejdan v režii bratří Veitů aneb tanči dokud můžeš nebo jdi domu

Sobota 26. května

Vše od Abby až po Sepulturu, od Ivana Mládka po Blue Effect, od Menšíka po Hurvínka, od Muddyho Waterse po Franka Zappu. Výběr bude na Burze LP a CD opravdu veliký. Deep Purple, Depeche Mode, Beatles, Queen, Pink Floyd, Led Zeppelin, U2, Police, hip hop, a mnoho mnoho dalších. 

Středa 30. května

Noise-rocková čtyřhlavá úderka Melkbelly vzrostla z Chicagské DIY scény. Zvukem připomíná indie kapely zlatých devadesátých let, nebojí se ale ani hutnějších noisových stěn. Five seconds to leave z Jindřichova Hradce nebyli v poslední době moc slyšet. Kluci se ale neflákali a pokradmu si připravovali nové album, které by v nejbližších dnech mohlo být už i k poslechu na internetu. Původně jednočlenný projekt Rouilleux kytaristy Luboše Rezka se rozrostl do kapely s proměnlivým obsazením. V poslední reinkarnaci natočili album Spoils a ukázali se i na Noise Party. Trio balancovalo někde na pomezí psychedelického rocku, folku a noisu.

Autoři

Štítky květen, Velbloud, České Budějovice, hudba, hudební skupina, rock, styl, koncert, Muddy Waters, Ivan Mládek, The Beatles, ABBA, Pink Floyd, Irsko, U2, Led Zeppelin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Květen ve Velbloudu slibuje jednu velkou party  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.