Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Třicet bubeníků předvede ve Slavonicích velkolepou brazilskou show

Přední český perkusista a bubeník Miloš Vacík přivedl do Slavonic třicet bubeníků a perkusistů. Během jednoho týdne s nimi natrénoval hodinový koncertní program, který představí na Horním náměstí ve Slavonicích dnes od 17 hodin.

Obdobnou atmosféru mohou diváci zažít jen na karnevalu v Rio de Janeiru. Miloš Vacík postaví svou show z bubeníků svého profesionálního uskupení Tam Tam Batucada, které doprovodí jednak pokročilí žáci jeho pražské bubenické školy samby, ale také úplní nováčci a amatérští nadšenci z řad jeho fanoušků a široké veřejnosti, kteří se na bubenický seminář přihlásili z různých koutů České republiky. Vzniká tak jedinečné propojení profesionálů a amatérů, které nemá v Čechách obdoby.

Miloš Vacík garantuje, že i naprostého nováčka dokáže během týdne naučit bubnovat na konkrétní nástroj tak, aby dokázal být součástí bubenické show. „Podstatné je nadšení, radost a chuť se učit. Technika pak přijde sama,” říká Miloš Vacík a dodává: „Obdobně to funguje v Brazílii, kde existují stovky škol samby s tisíci žáků. Lidé přicházejí a jsou takzvaně hození do vody. Dostanou do ruky nástroj, ukáže se jim základní technika a pak už se jen nechají strhnout jedinečnou energií a vášní, kterou samba přináší.“ 

Jedná se o již pátý ročník slavonického semináře. V roce 2014 se jej prvně zúčastnilo 15 bubeníků a účast každým rokem rostla, letos se zastavila na rekordním počtu třiceti bubeníků. Bubeničtí nadšenci jsou nejrůznějšího věku i povolání. Nejmladšímu účastníkovi je 12 let, nejstaršímu přes 60. Vstupné je zdarma.

Tisková zpráva

Štítky Slavonice, bubeník, show, Brazílie, Miloš Vacík, samba, Česko, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicet bubeníků předvede ve Slavonicích velkolepou brazilskou show  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.