Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Zlaté stezce se odehraje oslava Dne pralesů

Den plný zábavy, her a zajímavostí, na nově vyznačené Zlaté stezce, čeká všechny její návštěvníky, kteří v sobotu 14. července dorazí do šumavského informačního střediska Idina Pila. Oslava Dne šumavských pralesů zde odstartuje v 10 hodin.

„Důvodů k oslavě je hned několik. Oslavíme Zlatou stezku, největší síť turistických cest na takzvané Zelené střeše Evropy, která se začátkem června otevřela pěším turistům, 160. výročí od vyhlášení ochrany Boubínského pralesa a 55. výročí založení Chráněné krajinné oblasti Šumava,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

Na návštěvníky Dne pralesů čeká Zlatá stezka za pokladem pro malé i velké. Soutěže, hry, tvoření, kvízy, seznámení s projektem Zlatá stezka, prezentace turistických oblastí, komentované doprovody s Průvodci Divočinou na Boubín, Boubínské jezírko, ale třeba i skákací hrad, malování na obličej, pohádka pro děti, prodejní stánky s místními certifikovanými výrobky, hudební program a občerstvení.

„Na Idinu Pilu lze dojet vlakem a následně dojít pěšky z železniční stanice Zátoň-Boubín na trati Volary – Vimperk – Strakonice, (cyklo)busem z Českých Budějovic přes Volary do zastávky Zátoň, autem přes Zátoň na parkoviště Idina Pila s omezenou kapacitou nebo do Lenory. Po celý den bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava Lenora – Zátoň – Idina Pila a zpět,“ zdůraznila manažerka projektu Zlatá stezka Eva Borsányi.

Projekt Zlatá stezka – síť turistických cest na „Zelené střeše Evropy“, který je spolufinancován Jihočeským krajem, Státním rozpočtem České republiky a Evropskou unií z Evropského fondu regionálního rozvoje (ERDF) v rámci Evropské územní spolupráce Česká republika – Svobodný stát Bavorsko, rozšířil stávající dálkovou trasu z Bavorska o jihočeskou a západočeskou část.

Nově vyznačené turistické trasy o celkové délce 631 kilometrů, které vznikly v rámci projektu Interreg, navazují na stejnojmennou síť ve východním Bavorsku (Goldsteig), s níž jsou propojeny třinácti přeshraničními cestami. Trasy vedou po značených stezkách Klubu českých turistů a jsou nově vyznačeny logem stezky ve tvaru oranžového S (hlavní trasa) a modrého S (propojovací a přiváděcí trasy). Trasy jsou vedle značení osazeny odpočívadly a informačními panely.

„Zlatá stezka vstupuje do jižních Čech na hraničním přechodu Mlaka/Bischofsreut a ubírá se po historické trase staré obchodní cesty se solí územím Národního parku Šumava přes České Žleby, Stožecká luka a Dobrou na Volary Hlavní trasa české Zlaté stezky je dlouhá 289 kilometrů. Jihočeská část měří 86 kilometrů a západočeská pak 203 kilometrů,“ doplnila Borsányi.

Více informací ke Zlaté Stezce i Dni pralesů lze najít na webu Zlatá stezka. Sledujte i Facebook.

Tisková zpráva

Štítky společnost, Zlatá stezka, Den pralesů, program, zábava, Šumava, projekt, turistická stezka, Evropa, Bavorsko, Volary, Zátoň, Česko, Evropská unie, Boubínský prales

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Zlaté stezce se odehraje oslava Dne pralesů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.