Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeská intermezza rozezvučí hrady a zámky. Hudba zazní nejen ve Zlaté Koruně a Kratochvíli

Jihočeská filharmonie připravila originální festival – přehlídku, nazvanou Jihočeská intermezza. Záměrem tohoto úvodního ročníku je vrátit hudbu tam, kde vždy bylo její místo, tedy do historických šlechtických objektů a současně zpestřit letní život památek o čistě klasickou hudbu, která se dosud na objektech kraje příliš nevyskytovala. Program začíná už ve čtvrtek 2. srpna.

Jihočeská filharmonie si na léto připravila nový festival s názvem Jihočeská intermezza, který začíná už ve čtvrtek 2. srpna. Koncerty se budou konat vždy ve čtvrtek a také první zářijovou sobotu. Dvakrát na této přehlídce vystoupí samotná Jihočeská filharmonie a to 9.srpna na nádvoří státního hradu Nové Hrady s programem Balada pro banditu. Podruhé zahraje 1. září na státním zámku Kratochvíle na velkém závěrečném Galakoncertě mezi vodou a ohněm.

Zbylé tři programy budou spíše komorní. Ve čtvrtek 2.srpna vystoupí na státním hradě Zvíkov Komorní orchestr Intermezzo, vyšlý z Talichovy komorní filharmonie, 16. srpna v kláštěře Zlatá Koruna výrazná pěvecká osobnost Patricia Janečková s klavíristou Michalem Bártou a 23. srpna na státním hradě Landštejn Epoque Quratet.

„Záměrem tohoto úvodního ročníku je vrátit hudbu tam, kde vždy bylo její místo, tedy do historických šlechtických objektů a současně zpestřit letní život památek o čistě klasickou hudbu, která se dosud na objektech kraje příliš nevyskytovala,“ uvedla vedoucí produkce Kateřina Kyselová.

Postupně po čtyři srpnové čtvrtky a první zářijovou sobotu bude festival Jihočeská intermezza probíhat na hradech a zámcích Zvíkov, Nové Hrady, Zlatá Koruna, Landštejn a Kratochvíle. Všechny programy jsou koncipovány tak, aby přilákaly zasvěcené i zasvěcené méně, celé rodiny i s dětmi. Hudba bude vybírána spíše vstřícná, program bude trvat vždy přibližně hodinu.

„Je to první ročník a chtěli bychom to postupně rozjet na největší jihočeský festival - držící se spíš klasiky a lehkých crossoverů,“ dodala Kyselová.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky kultura, Jihočeská intermezza, koncerty, Jihočeská filharmonie, hrad, festival, zámek, Zlatá Koruna, Kratochvíle, Nové Hrady, Zvíkov, Patricia Janečková, Balada pro banditu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská intermezza rozezvučí hrady a zámky. Hudba zazní nejen ve Zlaté Koruně a Kratochvíli  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.