Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Festival Voda Moře Oceány připravil nabitý program. Láká na Daniela Landu nebo Aničku Polívkovou

Mezinárodní filmový festival Voda moře oceány letos oslaví patnácté výročí. Nabídne bohatý doprovodný program s přednáškami, promítáním i autorským čtením. Do soutěže dokumentárních filmů se letos přihlásilo 32 snímků ze čtrnácti zemí. Na co všechno se můžete od 12. do 16. září v Hluboké nad Vltavou těšít?

„Naše pozvání opět přijali významní hosté, kteří jsou s tématem vody spjati. Letošní ročník nabídne divákům kromě řady skvělých filmů bohatý doprovodný program. Pozvání přijal vynikající fotograf Václav Šilha, S fotoaparátem v ruce už procestoval všech šest kontinentů včetně Antarktidy. Jeho snímky byly zveřejněny v titulech jako BBC Wildlife Magazine nebo National Geographic. Výstavu Na vlnách fotografie odstartujeme vernisáží ve čtvrtek 13. září v 16:45. Od 17:00 hod pak následuje jeho dechberoucí přednáška Antarktida, k branám ráje,“ prozradil ředitel festivalu Jindřich Soukal.

O Paměti vody popovídá divákům Diana Siswartonová, velmi zajímavé bude i povídání s potapěči Lino von Gartzenem a Lucem Vanrellem o nalezení mnoho let ztraceného letadla světově oblíbeného spisovatele Antoine de Saint-Exupéryho. Fanoušci zpěváka Daniela Landy se mohou těšit autorské čtení z knihy Všeník s kytarou.

ČTĚTE TAKÉ: Podpořte dobrou věc a zlepšete si fyzičku. Benefiční běh na Hluboké pomůže zajistit vzdělávání dětí na druhém konci světa 

Letošní festival nabídne besedy pro budějcké školy. V Hluboké nad Vltavou proběhne také doprovodný koncert spolu a křest nové desky skupiny Oceán. 

Do Hluboké nad Vltavou dorazí režisér Ruda Havlík, který představí tři snímky z cyklu Na vlastní nohy a v předpremiéře promítneme nově i celovečerní hraný film Po čem muži touží. Můžete se těšit na Aničku Polívkovou a mnoho dalších herců, kteří film slavnostně uvedou. Kompletní program najdete na webových stránkách.

„V letošním roce jsme zacílili téma Voda moře a oceány. Je to obsáhlé téma a my si vůbec nenárokujeme popsat jej celé. Naším cílem je zvednout zájem o téma vztahu ke světovým oceánům a životního prostředí obecně. Proto jsem velmi rád, že máme hosty a přednášející, kteří mají určitě k tomuto tématu co říci,“ říká na závěr Soukal.

Tisková zpráva

Štítky film, festival, voda, moře, oceány, soutěž, Hluboká nad Vltavou, Daniel Landa, přednáška, Antarktida, dokumentární film, filmový festival, National Geographic Society, Antoine de Saint-Exupéry, autorské čtení, Po čem muži touží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Voda Moře Oceány připravil nabitý program. Láká na Daniela Landu nebo Aničku Polívkovou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.