Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Poslechněte si, jak zní didgeridoo, buzuki nebo bansuri flétna

V pátek vás čekají hned tři zajímavé hudební akce: Charitativní koncert pro Kryštofa v Evangelickém kostele, Duo Matouš Hamerník a Tomáš Lísal v Jihočeské vědecké knihovně a Koncert Vojta Violinist v Horké vaně.

Pátek 5. října

Koncert Vojta violinist – Horká vana – 19:00
Tenhle všestranný umělec si sice říká „violinist“, ale hraje svou meditativní hudbu na nejrůznější nástroje z celého světa, jako je didgeridoo, housle, řecké buzuki, bansuri flétna a perkuse. Že jste něco takového ještě neslyšeli, ba ani neviděli? Tak přijďte!

Sobota 6. října

Bruncvík aneb jak lev do znaku přišel – Malé divadlo – 10:00
Malé divadlo opět spustilo svá představení nejen pro dětské diváky. Tato zdramatizovaná česká legenda je určena pro nejmenší diváky od 4 let. Autorem je Jiří Jelínek, v jehož režii divadlo inscenaci připravilo v rámci cyklu „Český rok“ k výročí 100 let republiky. Těšte se na dobrodružný příběh o rytíři Bruncvíkovi.

Neděle 7. října

100 let. Vznik Československé republiky a jižní Čechy – Státní okresní archiv – Výstavní sál
Přijďte na výstavu dokumentů, která probíhá do konce října. Tématem výstavy je Vznik československého státu, dozvuky 1. světové války a první roky nové republiky ve světle dokumentů ze všech jihočeských archivů.

Pondělí 8. října

Živý obraz – Jihočeské divadlo – 19:00
Jak zvládne mladá uklízečka naslouchat problémům členů celé rodiny? A nejen to, synem mlátí puberta a matčin šéf se ji snaží zatáhnout do svého výstředního konceptuálního umění. V hlavních rolích: Věra Hlaváčková, Pavel Oubram, Petr Halíček a Eliška Boušková.

Autoři | Foto Facebook Vojta violinist

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České budějovice, Kryštof, Jihočeská vědecká knihovna, kostel, Metzlův dům, Jiří Jelínek, první světová válka, Věra Hlaváčková, Eliška Boušková, Československo, Jihočeské divadlo, vana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Poslechněte si, jak zní didgeridoo, buzuki nebo bansuri flétna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.