Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pohádková kovárna přichystala na prosinec lákavý program. Nebude chybět ani Živý Betlém

PR článek

V oblíbené Pohádkové kovárně už mají všichni napilno. Zdobí se stromečky, peče cukroví, a čerti si pucují kopýtka, aby se příchozím líbili. Adventní čas v Selibově totiž letos zahájí už ve čtvrtek 29. prosince. Návštěvníci se mohou těšit na řadu známých i neznámých českých i zahraničních vánočních melodií a naladit se na nadcházející vánoční čas.

Pokud nevíte, jaký stromeček si zdobí čerti, co mají hastrmani na stole při štědrovečerní večeři, a jak se slavily Vánoce třeba v minulém století, navštivte pohádkový svět Vánoc se spoustou ozdobených živých stromečků a anděl všechno při prohlídce ukáže a poví.

Návštěvníci uvidí ozdoby z různých přírodních materiálů, výstavu historických betlémů (papírových, dřevěných, perníkových i z chlebového těsta), také andělské scenérie a poznají české vánoční zvyky a tradice.

V tvořivé dílničce si mohou děti i dospělí vyrobit krásné vánoční dekorace a dárečky pro své blízké. Dospělí mohou ochutnat pekelně dobrý svařáček, menší návštěvníci třeba dětský punč, pro hladová bříška medvědice Máša upeče vánočku a výborné perníčky. Pohádkové bytosti přivezou do kovárny i pravé betlémské světlo, které si návštěvníci budou moci odnést do svých domovů od neděle 16. prosince.

Vánoční výstavu, která nadchne nejen děti, ale i samotné dospělé, můžete navštívit ve svátečně nasvícené Pohádkové kovárně v Selibově u Písku o všech adventních víkendech a také od 27. do 30. prosince, vždy od 11 do 16 hodin.

V neděli 16. prosince se bude již tradičně před Pohádkovou kovárnou odehrávat Živý Betlém – biblický příběh o narození Spasitele. Dary přivezou králové, bohatí kupci, pastýři i prostý lid. Představení se konají každou hodinu od 13 hodin, poslední příběh začíná v 16 hodin. Příchozí budou mít možnost poklonit se opravdu „živému“ Ježíškovi, tak jako každý rok, a domů si odnést neobyčejný zážitek i pravou vánoční náladu.

Podrobné informace a program najdete buď ne webových stránkách Pohádkové kovárny nebo facebookovém profilu Pohádková kovárna.

Štítky Pohádková kovárna, advent, Vánoce, kultura, Selibov, kovárna, živý betlém, Ježíšek, Betlémské světlo

Pohádková kovárna přichystala na prosinec lákavý program. Nebude chybět ani Živý Betlém  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.