Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Rozpalte to na Hasičském plese

Plesová sezóna se nám pořádně rozjíždí, o čemž svědčí sobotní Hasičský ples. Pokud však raději sedíte a posloucháte, nenechte si ujít představení La traviata nebo Kocoura Modroočka.

Pátek 25. ledna

La traviata – DK Metropol – 19:00
Jedna z nejslavnějších operních hrdinek všech dob, Violetta Valéry, v režii Veroniky Poldauf Riedlbauchové, to je jedinečná ženská sestava! Víte, že reálným předobrazem hlavní postavy byla Maria Duplessis, oslňující hvězda pařížské vyšší společnosti 40. let 19. století? Přijďte se podívat na výjimečný ženský osud téhle proslulé kurtizány.

Sobota 26. ledna

Hasičský ples – DK Metropol – 20:00
Velký večer hasičského sboru nemusí nutně skončit jako ve filmu Hoří, má panenko! Přijďte si užít skvělý večer, ke kterému vám zahraje Midi band a Správná pětka. Samozřejmě vás čeká i bohatá tombola :)

Neděle 27. ledna

Kocour Modroočko – Malá scéna Metropol – 15:00
Trojice autorů (Josef Kolář, Marek Eben, Jiří Untermüller) si pro děti připravila muzikál Kocour Modroočko. Jako herci se představí účastníci Muzikálového kurzu Ateliéru 3D Jihočeského divadla. Tak přijďte!

Pondělí 28. ledna

Petr Veselý – Formáty – Dům umění
Výstava Formáty představí současnou tvorbu brněnského umělce Petra Veselého, který kromě malby a kresby pracuje také s objekty, koláží a textem. Důležitým tématem jeho tvorby je krása jednoduchosti a redukce formy až k samé podstatě.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky kultura, tipy, hudba, divadlo, koncert, České budějovice, Dům kultury Metropol, Petr Veselý, představení, Josef Kolář, Marek Eben, Hoří, má panenko, Dům umění, Jihočeské divadlo, ples

KULTURNÍ TIPY: Rozpalte to na Hasičském plese  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.