Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějcký Mama Market se vrací do Riegrovky. Představí různorodé projekty

Čtyřicet pět maminek, jedna zdravotní sestřička z neonatologie a třicet pět projektů z mateřské, to je letošní Budějcký Mama Market. Na venkovní ploše areálu Riegrova 51, v bývalém místě oblíbeného Trhu U vrby, se ve stánkovém prodeji představí různorodé projekty.

Třetí Budějcký Mama Market se bude konat poprvé v jarním termínu, a to v sobotu 4. května od 9:00 do 16:00 hodin v areálu Riegrova 51. Příjemnou atmosféru venkovní akce, která je určena všem rodinám z Budějovic a okolí, doplní celodenní program pro děti, který bude probíhat ve vnitřním prostoru Kavárny. Chybět nebude ani živá hudba a výborné jídlo a pití. Jako každý rok maminky podpoří dva projekty, letos to bude Sklad pro pěstouny a projekt na podporu lidí s odlišnou tváří, tedy s Be-Treacher-Collins syndromem.

Den zahájí ranní rozcvička s BudeCirkus, v jedenáct hodin dorazí Čajovník a jeho pohádky a ve tři hodiny si děti zatancují s Bibibum. Na venkovní ploše pak bude několik tvořivých dílen s vlnou, přírodními materiály, malováním na obličej a rolovanou zmrzlinou.

Po celou dobu akce bude zajištěno pěkné počasí, na akci tak můžete strávit celý den, v dobré společnosti, s dobrým jídlem od snídaně přes oběd až po odpolední svačinku z kuchyně PACHA MAMA, Dancing Kitchen a živou hudbou. Ráno zahraje duo MAAD a Kaacha Ha, odpoledne od druhé hodiny vystoupí duo Zdeněk Kohout a Andy Kaňková v jejich rock popovém hudebním bloku.

Součástí akce je hodinu a půl dlouhý workshop pro rodiče „Základy první pomoci u malých dětí“ pod vedením Lucie Vlkojanové, na který je třeba dopředu se závazně přihlásit na e-mailu. Začátek je ve 13:00 hodin. Vstupné pro účastníky Mama Marketu je v předprodeji 80 korun.

„Mateřství a čas na mateřské nás všechny mění, naše životy, priority. Rosteme společně s našimi dětmi a to, co si nejvíc přejeme, je, aby byly zdravé a šťastné. S mojí mateřskou rostl i Mama Market, a protože tento čas končí, i Mama Market je pro mě v této formě určitým rozloučením s tímto krásným obdobím. Jsem šťastná za všechny projekty, které rostly společně s námi, i za všechny nové. Obdivuji všechny maminky, které s láskou vychovávají své děti a zároveň rozmazlují své projekty z mateřské, občas vůbec nechápu, jak to všechno zvládají…“ napsala organizátorka Petra Kocourová na svou facebookovou zeď.

Mama Market pomáhá lidem i přírodě

Maminky z Budějckého Mama Marketu se i letos, pod heslem „Mámy pro mámy“, zapojí do pomoci a podpory ostatním. Prodejem andělů, broží a náramků a zelených sazeniček, které posílají do světa jako symbol čisté planety pro naše děti, přispějí
na dva další projekty, které vznikly na mateřské. Jsou jimi Sklad pro pěstouny a podpora projektu pro lidi s odlišnou tváří BeTCS.

Letošní trh organizátorky zároveň vyhlásily trhem „zeleným“, tedy bezobalovým a bezplastovým. Jako symbol zdravé a zelené planety posílají do světa zelené semenáčky stromů. Pokud se na akci vydáte, vezměte celou rodinu, piknikovou deku, vlastní tašku a můžete i vlastní hrnek na kafe.

Vstupné na akci, jako příspěvek na organizaci, je dobrovolný, minimálně však 50 korun. Děti mají vstup zdarma.

Tisková zpráva

Štítky Budějcký Mama Market, trh, Be TCS, Sklad pro pěstouny, projekt, České Budějovice, Zdeněk Kohout

Budějcký Mama Market se vrací do Riegrovky. Představí různorodé projekty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.