Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov nabídne třiadvacet koncertů napříč žánry

Letošní 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov (MHF Český Krumlov) se uskuteční od 19. července do 10. srpna. Reprezentativní multižánrová přehlídka patří k nejvýraznějším událostem kulturního léta v České republice. Za skvělým renomé festivalu stojí atraktivní program, hosté zvučných jmen, vysoká umělecká úroveň a výjimečná místa konání koncertů.

„Letošní festival v některých oblastech navazuje v úspěšných koncertech na předchozí ročníky a zároveň přináší nové umělecké projekty jako například zahajovací večer u zámecké barokní fontány, operní představení Händelovy Terpsichory, nebo dva koncerty k 30. výročí pádu železné opony na prostranství a v interiéru boletického kostela,“ konstatuje Jaromír Boháč, prezident festivalu.

Klasika, jazz, folk, muzikál, opera i bravurní prolínání žánrů. Připraveno je celkem třiadvacet koncertů, které se uskuteční v dobových interiérech a exteriérech Státního hradu a zámku Český Krumlov i v dalších objektech města zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO. A poprvé také v kostele sv. Mikuláše ve vojenském prostoru v Boleticích! Patrony festivalu jsou významné osobnosti z mnoha oborů: herci Zlata Adamovská a Petr Štěpánek, tanečník a choreograf Vlastimil Harapes, psychiatr Cyril Höschl, chirurg Pavel Pafko a ekonom Zdeněk Tůma.

Podrobný program a kompletní informace o předprodeji vstupenek najdete na festivalovém webu.

Tisková zpráva

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, kultura, hudba, koncert, festival, hudební festival, Česko, Světové dědictví UNESCO, Zlata Adamovská, Vlastimil Harapes, Cyril Höschl, Petr Štěpánek, Pavel Pafko, Zdeněk Tůma

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov nabídne třiadvacet koncertů napříč žánry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.