Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V červnu se budete moct znovu Dotknout Písku. Na slavnostech zahrají Olympic

Městská slavnost Dotkni se Písku na začátku června opět zaplní město hudbou, tancem, divadlem, historií a dalším programem. Od 7. do 9. června na Velkém náměstí, Alšově náměstí, v Palackého sadech vyrostou scény, na kterých budou vystupovat hvězdy české hudební scény i desítky místních souborů a umělců. Doprovodný program opět oživí také Parkány, Havlíčkovo náměstí, Lení kino a další místa ve městě.

Program slavností je poskládám tak, aby si na nich to své našel každý - napříč generacemi a hudebními žánry. „Na Velkém náměstí vystoupí například Olympic, Hana Zagorová, Mňága a Ždorp, František Nedvěd nebo Ilona Csáková,“ uvedl ředitel Centra kultury města Písek Josef Kašpar, který doplnil, že Velké náměstí bude ve znamení velkých koncertů, historických ceremonií a tradičně také vystoupení místních souborů. „Exkluzivním hostem Píseckého komorního orchestru bude pěvkyně Tamara Trojani a dirigent Konstantin Schenk. Historická ceremonie tentokrát půjde proti proudu času. Vydáme se od Marie Terezie možná až do doby Keltů,“ naznačil Kašpar. Během sobotního programu vystoupí také Taneční country soubor Louisina, který převezme Cenu starostky města za kulturní činnost.

Další dvě podia budou na Alšově náměstí a v Palackého sadech. Program na Alšově náměstí zabaví a pobaví především děti a velmi mladé publikum. Vystoupí zde například rapper a básník Lipo, kapela Brixtn, uskuteční se workshop s bublifukem, soutěž v pojídání koláčků, k vyzkoušení bude i lezecká stěna a mnoho dalších aktivit. V Palackého sadech zazní především lidová hudba, folková hudba a dechovka. V sobotu odpoledne nebudou chybět interpreti známí z TV Šlágr.

Historické workshopy, divadlo a zábavu pro děti najdete tradičně na Parkánech. Na tomto program se významnou měrou podílí písecký Dům dětí a mládeže. V pátek od 14:30 a v sobotu od 10 hodin budou v horní části Parkánů pro děti připraveny tvůrčí dílny, venkovní herna, lukostřelnice a také se jim otevře Zvířátkov (Centrum environmentální výchovy). Dolní část Parkánů bude vyhrazena pro loutková divadla, divadla pro děti a vystoupení dětských skupin a souborů. Program na Parkánech bude v pátek i v sobotu vždy do 19 hodin. V sobotu se děti zabaví také na Havlíčkově náměstí, kde budou od 10 hodin dětské výtvarné dílny a bungee trampolíny.

Sobotní program ve městě vyvrcholí ve 23:15 slavnostním ohňostrojem nad řekou.  V neděli zakončí slavnostní víkend bohoslužba. Po celou dobu slavností bude možné si u stánků kromě občerstvení zakoupit také řemeslné výrobky.

Do městské slavnosti se zapojí i mnoho místních skupin, spolků i samostatných umělců, ať už v rámci hlavního programu nebo doprovodné části. Akci pořádá a koordinuje Centrum kultury města Písku za podpory města Písku a ve spolupráci s dalšími organizacemi. Vstup na městskou slavnost je zdarma s výjimkou některých doprovodných akcí.  

Tisková zpráva

Štítky Písek, Dotkni se Písku, slavnosti, kultura, slavnost, divadlo, Olympic, hudba, sad, Parkán, Velké náměstí, Josef Kašpar, Hana Zagorová, František Nedvěd, Ilona Csáková

V červnu se budete moct znovu Dotknout Písku. Na slavnostech zahrají Olympic  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.