Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Budějc se vrací královské Slavnosti železné a zlaté

PR článek

Do Českých Budějovic se po dvou letech vrací dvoudenní Slavnosti železné a zlaté České Budějovice 2019, jediná královská slavnost v jižních Čechách. V pořadí již třetí slavnosti se uskuteční v pátek a sobotu 6. a 7. září na třech lokalitách centra Českých Budějovic – na Piaristickém náměstí, Zátkově nábřeží a Sokolském ostrově.

Akce začne v pátek večer na Piaristickém náměstí, kde na návštěvníky čeká několik desítek ukázek starých řemesel a dobový doprovodný program. Atmosféru středověké tržnice budou moci návštěvníci zažít i v sobotu, kdy se program rozšíří i na Zátkovo nábřeží a Sokolský ostrov.

Nábřeží bude patřit slavným osobnostem, které výrazně ovlivnily historii, vývoj a věhlas města od gotiky po 20. století. Kolem řeky návštěvníci potkají například purkmistra Ondřeje Puklice ze Vztuh, italského stavitele Vincence Vogarelliho, mincmistra Tobiase Gebharta, továrníka Carla von Hardmutha, advokáta Augusta Zátku, velkoobchodníka Leopolda Hájíčka nebo světoznámou operní pěvkyni Emu Destinnovou.

Nejvýraznější částí slavností je však program na Sokolském ostrově, kde jsou pro návštěvníky připraveny rytířské turnaje s koňmi, soutěžní klání a mnoho stylových historických her pro rodiny s dětmi. Program za slepým ramenem začne ve čtyři hodiny odpoledne příjezdem krále Přemysla Otakara II. s družinou a velkolepý den zakončí ohňová show v půl osmé večer.

Více informací naleznete na facebookovém profilu Železné a zlaté České Budějovice nebo webových stránkách.

Štítky kultura, akce, Železné a zlaté, České Budějovice, slavnost, August Zátka, Jihočeský kraj, Piaristické náměstí, Přemysl Otakar II.

Do Budějc se vrací královské Slavnosti železné a zlaté  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.