Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na náměstí přiletí anděl. V sobotu zahrají Naked Professors

Program adventních trhů na budějckém náměstí je v plném proudu. Už dnes se mohou návštěvníci těšit na každoročně oblíbený přílet anděla. Do konce týdne nás ale čeká ještě několik akcí, které stojí za to navštívit.

Mikulášský program začne dnes na náměstí v pět hodin odpoledne. Na tradiční přelet anděla nad budějckým náměstím si lidé počkají do třičtvrtě na šest. Hned poté se kolem náměstí projde průvod s loutkou anděla v nadživotní velikosti.

V sedm hodin se na pódiu představí komponovaný program s marimbou, vibrafonem a zvonkohrami pod taktovkou skupiny Wild sticks. 

Kvůli Mikulášskému programu musí řidiči počítat s úplnou uzavírkou náměstí. Ta potrvá od čtyř do osmi hodin večer. Zrušeny budou také dočasně autobusové zastávky. Linky 21, 22 a 23 budou jezdit ulicemi Karla IV., Kněžská a Jirsíkova.

Nabitý kulturní program

I po příletu anděla se ale mohou lidé těšit na zajímavý program. Každý den začíná Českobudějovický advent ve tři hodiny. V pátek stojí za poslech tradiční koncert vánočních koled nebo vystoupení plné jazzu, funky a soulu, které předvede skupina Bez not.

V sobotu vezměte děti na Loutkové divadlo Divnoloď a jejich pohádku Kouzelný zvoneček. Od osmi hodin zahrají irské lidovky a britský folk/rock Naked Professors. Nedělní odpoledne bude patřit Čertovské pohádce Loutkového divadla Studna. Těšit se můžete také na dudáckou muziku nebo českobudějovický folklór. Kompletní program najdete na webu Českobudějovického adventu.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Českobudějovický advent, advent, anděl, Mikulášský program, České Budějovice, trhy, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na náměstí přiletí anděl. V sobotu zahrají Naked Professors  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.