Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Sopranistka Šrejma Kačírková podpoří děti a dospělé s autismem

Podpořit Autis Centrum České Budějovice a stát se patronkou dětí s autismem a jejich rodin se rozhodla rodačka z Českých Budějovic, sopranistka Jana Šrejma Kačírková. Spolu s tenoristou Amirem Khanem a za doprovodu klavíristy Petra Jiříkovského vystoupí ve středu 18. prosince na benefičním koncertě v místním Evangelickém kostele.

„Jsem velmi poctěná, že mě Autis Centrum požádalo o spolupráci. Sama jsem matka, mám malou holčičku a ani si nedovedu představit, čím rodiny nemocných musí procházet. Pokud jim mohu vnést alespoň trochu světla do života, s velkou radostí a pokorou to udělám,“ řekla ke svému prvnímu koncertu pro tuto organizaci sopranistka.

V programu zazní operní árie a dueta B. Smetany, A. Dvořáka, P. I. Čajkovského a G. Pucciniho, a také vánoční melodie. Výtěžek koncertu bude věnován Autis Centru, o.p.s., které pomáhá dětem a dospělým s autismem, a jejich rodinám.

„Porucha autistického spektra neboli autismus patří k nejzávažnějším poruchám dětského mentálního vývoje,“ vysvětlila ředitelka centra Milena Urbanová. „Dítě nedokáže přiměřeně komunikovat, navazovat sociální vztahy a rozvíjet fantazii a představivost. Vítáme každý podnět a pomoc a děkujeme agentuře Šporcl arts a oběma interpretům, že pro nás tuto benefici uspořádali,“ dodala ředitelka Urbanová.

Koncert se koná 18. prosince od 19 hodin v Evangelickém kostele v Českých Budějovicích. Předprodej vstupenek je v Media Center v Krajinské, v Autis Centrum nebo v den konání koncertu na místě.

Více informací o činnosti Autis Centra najdete na webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Autis centrum, koncert, Jana Šrejma Kačírková, autismus, České Budějovice, rodina, Amir Khan, kostel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sopranistka Šrejma Kačírková podpoří děti a dospělé s autismem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.