Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějovický Majáles proběhne v upravené režii. Průvod se bude vysílat online

Ani letos nepřijdou lidé poslední květnový týden o tradiční studentský festival Budějovický Majáles. Organizátoři akce se i přes nepříznivou dobu rozhodli oblíbenou akci uspořádat. Proběhne ale v upraveném režimu. Návštěvníci se mohou těšit na dvě autokina, autokoncert, denní přenosy koncertů nebo povídání skrze živé online vysílání.

Škrty v rozpočtu, které zasáhly téměř každého, zasáhly i Budějovický Majáles. Program tedy neproběhne v takovém rozsahu jako každý jiný rok. „Naneštěstí měl tento festival v minulosti na své cestě spoustu mezer a překážky jsou pro něj stále se opakujícím denním chlebem – v roce letošním tedy stačilo si program trochu poupravit. To vše by nebylo možné bez podpory partnerů, kteří se i v této nelehké době rozhodli festival podpořit. A tak může Majáles kvést i letos," uvedl Jakub Raus z marketingu festivalu.

Program bude zahájen pondělním graffiti jamem s BudSide breakdance session a koncertem v prostorách podchodů u nádraží. V pondělí také bude k dispozici odkaz se záznamem divadelní inscenace Divadla Líšeň s názvem Putin lyžuje, která je z části loutkovým představením. V průběhu týdne se můžete těšit na další body programu, které se odehrají živě a budou dostupné i v online streamované verzi. Vysílat se dále bude program související s volbou majálesového krále, či projekt dvou mladých dívek s názvem Vyhonit ďábla, které se za pomocí podcastů snaží vymýtit sexuální tabu.

Jedna z věcí, na kterou mohou letos návštěvníci skutečně osobně dorazit, bude autokino. To je již každoroční součástí programu, a jako jediné může proběhnout v téměř nezměněné podobě. Ve středu 27. května o půl deváté večer bude na náplavce promítán kultovní film Samotáři. O den později bude autokino pokračovat filmem Trhák. Předcházet mu bude novinka speciálně připravená pro letošní rok - autokoncert skupiny I Love You Honey Bunny.

Festival bude tradičně vrcholit pátkem – průvodem budějovických středních škol, po kterém bude následovat koncert. Průvodu se letos zúčastní pouze omezený počet studentů a celý průvod bude vysílaný přes Facebook a Instagram.

Kompletní informace o programu najdete na webových nebo facebookových stránkách majálesu.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Budějovický Majáles, koronavirus, program, změna, autokino, autokoncert, průvod, festival, koncert, Vladimir Vladimirovič Putin, Facebook, I Love You Honey Bunny, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Majáles proběhne v upravené režii. Průvod se bude vysílat online  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.