Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeská filharmonie se představí v Českém Krumlově. Nabídne Ondřeje Rumla nebo Ivu Bittovou

Jihočeská filharmonie letos rozezní Klášterní a Pivovarskou zahradu v Českém Krumlově. Během letního festivalu Jihočeská intermezza nabídne koncerty Ondřeje Rumla, Dana Bárty nebo Anny Polívkové. Festival startuje 22. července.

Letní festival Jihočeská intermezza se bude konat už potřetí. Původní program měl nabídnout dva špičkové hosty ze Spojených států, kvůli koronaviru ale nemohli do Česka přicestovat. I přesto ale filharmonie nabídne atraktivní program.

V Pivovarské a Klášterní zahradě se během šesti koncertů představí Iva Bittová, Ondřej Ruml, Anna Polívková nebo Dan Bárta. „Krumlovský festival se přesunul na září a říjen a točna letos nejede, takže se uvolnil prostor pro nás. Představíme se během nich i my s Ivou Bittovou nebo Danem Bártou, Ondřejem Rumlem,“ uvedl ředitel filharmonie Otakar Svoboda.

Série koncertů začne v Českém Krumlově v Pivovarské a Klášterní zahradě 22. července a potrvá až do 19. srpna. Vstupenky na všechny koncerty je možné zakoupit v sítích Ticketstream.

„Festival ozdobí letní program těch dvou zahrad, kde se bude téměř každý den něco dít. Přemýšleli jsme, jestli chceme tohle v Krumlově mít, ale pak jsme si řekli, že po koronavirové době se Krumlov otevřel a bude to pro nás taková zkušební doba," doplnil místostarosta Krumlova Ivo Janoušek.

Koncert na náměstí

Kromě Českého Krumlova by se měla filharmonie představit na začátku září také na náměstí v Budějcích. „Vzniklo to jako poděkování, že jsme tuto dobu přežili. Ještě to teda není podepsané, takže je to s otazníkem, ale mělo by to proběhnout 11. září. Zahrajeme tam my s různými spíš komerčněji laděnými sestavami, se skupinou Nezmar, Keks, závěrem toho všeho by měla být Aneta Langerová,“ popsal Svoboda.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Jihočeská filharmonie

Štítky Jihočeská intermezza, Jihočeská filharmonie, koncerty, Český Krumlov, Ondřej Ruml, koncert, Iva Bittová, festival, zahrada, Dan Bárta, Anna Polívková, Otakar Svoboda, USA, Česko, Aneta Langerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská filharmonie se představí v Českém Krumlově. Nabídne Ondřeje Rumla nebo Ivu Bittovou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.