Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si Jihočeskou filharmonii alespoň online. V plánu je i Vánoční koncert

PR článek

Hned tři online koncerty má naplánované Jihočeská filharmonie do letošních Vánoc. Z tepla domova si tak můžete užít pořádnou hudební nadílku. A aby toho nebylo málo, Jihočeská filharmonie nachystala kolekci živých nahrávek, které byly pořízeny na Letišti České Budějovice.

Jihočeská filharmonie vystoupí online v rámci festivalu České doteky hudby. 17. prosince provede v pražském kostele sv. Šimona a Judy Lužanskou mši Antonína Dvořáka. O den později představí ve Smetanově síní Obecního domu program Jdeme na Ježka s Ondřejem Rumlem, kvintetem Mateje Benka a dirigentem Janem Kučerou. Obě vystoupení začnou v 19 hodin.

V úterý 22. prosince se pak od 18 hodin uskuteční Vánoční koncert v prostorách Letiště České Budějovice, kde zazní hudba Brixiho, Linka, Corretta a Ryby nebo Zelenky s hostující Markétou Cukrovou a Vojtěchem Spurným.

Zmíněná kolekce živých nahrávek z prostor Letiště České Budějovice je prozatím určena zdarma abonentům a domovům pro seniory. Později budou CD k dispozici za mírné částky i zájemcům z řad široké veřejnosti.

CD jsou zatím čtyři: Malované na skle, premiéra nového zpracování muzikálu, Romance a Talich, Baroko a Spurný, Mendelssohn s Talichem. Brzy přibude Iva Bittová. Další CD (mj. s Petrem Altrichterem, Markem Prášilem, Jiřím Bártou a dalšími osobnostmi) už se natočila, natáčí a budou natáčet, dokud bude trvat současná situace. „Diváci k nám nemohou, jdeme za nimi!“ uzavírá Jihočeská filharmonie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, Jihočeská filharmonie, koncert, on-line, vánoční koncert, České Budějovice, Vánoce, Vojtěch Spurný, Antonín Dvořák, Ondřej Ruml, Matej Benko, Jan Kučera, Markéta Cukrová, Iva Bittová, Petr Altrichter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Užijte si Jihočeskou filharmonii alespoň online. V plánu je i Vánoční koncert  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.