Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Koncerty, letní kina a festivaly. V Žižkárně to znovu ožije

PR článek

Tohle léto areál Žižkových kasáren dostane nový život. Organizátoři chtějí ukázat, že i starý areál dokáže naplno žít kulturou. Připravili program pro široké publikum. Těšit se můžete na koncerty, divadla, dětský program, letní kino, carneval, večer se salsou, street food markety a mnohem více.

„Jsme rádi, že můžeme po delší pauze otevřít brány Žižkárny a obohatit tak kulturu ve městě. Budějce jsou letos plné akcí, i přesto doufáme, že si k nám najde cestu co nejvíce návštěvníků a pomůžou nám tak oživit tento dlouho nevyužívaný prostor,” říká provozovatel Žižkárny Jiří Krčmář.

Prostor dal příležitost nejen umělcům z Budějovic a okolí, ale i známým kapelám české hudební scény. Z velkého výčtu můžeme zmínit například držitelku třech Andělů Lenku Dusilovou, skupinu Děda Mládek Ilegal Band a Rybičky 48, Emma Smetana a Jordan Haj. Z Budějckých kapel se budete moci těšit například na Mustang Bluesride & After Hours, Naked Professors, Láďa Latka trio a další.

Hudební večery, letní kino, Žižkárna fest a Street food market se uskuteční za podpory staturtárního města České Budějovice a Jihočeského kraje.

Rodiče s dětmi zvou organizátoři zejména na Dětský park, kdy bude pro děti připraven bohatý odpolední program. Příznivce starých fláků potěší určitě Retro carneval v čele s kapelou Empetři, se kterou vystoupí DJ Dave Pouštěč. Letní hudební program doplní představení divadel Kampa, DS J.K. Tyl České Budějovice, Marešova divadelní společnost a Arte Della Tlampač.

Léto završí dvoudenní festival Žižkárna fest, který se uskuteční, stejně jako loni, první víkend v září. Kompletní program a více informací o jednotlivých akcích naleznete na webu zizkarna.cz, nebo na facebookových stránkách Žižkárny.

„Snažili jsme se letos oproti loňskému roku více rozšířit kulturní nabídku i o jiné typy akcí. Proto mám radost, že se nám do programu podařil zařadit dětský park a také více divadelních představení. Doufám, že si do našeho specifického areálu najdou cestu i nový návštěvníci a bude se jim tu líbit,” uzavírá zakladatel Žižkárny Jan Mádl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Žižkárna, kultura, program, léto, hudební skupina, festival, kino, divadlo, České Budějovice, koncert, Lenka Dusilová, Emma Smetana, Jordan Haj, Rybičky 48, Arte della Tlampač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koncerty, letní kina a festivaly. V Žižkárně to znovu ožije  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.