Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Na náměstí zahraje Trio Traktůrek, v Žižkárně promítnou Noční můru z Elmstreet

Chcete vyrazit do divadla? Do kina nebo na koncert? Kulturních akcí je v Českých Budějovicích a okolí tento týden spousta. Pojďme se podívat na výběr toho nejzajímavějšího.

Divadlo

Divadelní soubor J. K. Tyla uvede dnes večer v Háječku komediální hru Na správné adrese. Představení začne v 19:30.

Ani tento týden Radniční léto neochudí dětské diváky o pohádková představení. Téměř divadelní společnost zahraje v úterý od šesti večer na nádvoří radnice pohádky Jak Václav princeznu vyléčil a Zakletý les.

Ve středu zazní od 18 hodin v Parku 4 Dvory Eliščiny pohádky v podání divadla Já to jsem a Kultura Na Kanále má na čtvrtečním programu od 17 hodin představení Divadla Víti Marčíka.

Hudba

Hudební večery tradičně rozezní náměstí Přemysla Otakara II. od 19 hodin. Trio Traktůrek v úterý zahraje mix rocku, country a punku. Ve čtvrtek bude následovat jazz-funkové vystoupení kapely Jazzus.

Festival Jižní Block zve na odpolední koncerty od 16 hodin. V Lannově loděnici ve čtvrtek zahraje dvojice Krhut a Kozub, v pátek je bude následovat skupina Sto zvířat. Vstupenky jsou k dostání online.

Do Žižkárny v pátek zavítá Lenka Dusilová. Vstupenky na sólo koncert od 19 hodin jsou k dostání online.

Letní kina

V kulturních tipech nesmí chybět ani program letních kin. Riegrova 51 v rámci Filmových úterků naplánovala venkovní promítání snímku Čtyři pokoje.

Noční můra z Elmstreet ovládne středeční večer v Žižkárně od 20:30.

Francouzská komedie Co jsme komu udělali? rozesměje hlediště Háječku v úterý. Ve čtvrtek je na programu dánský film Chlast a v pátek česká romantická komedie Po čem muži touží.

Promítání začíná vždy v 21:30. Vstupné je 50 korun.

Historie

V pátek začne v Jihočeském muzeu výstava K zábavě i k odpočinku. Volný čas ženy v 19. století. Výstava je exkurzí do života žen žijících v Českých Budějovicích před více než 100 lety, kdy se jejich postavení ve společnosti začíná měnit. Výstava potrvá až do konce roku.

V sobotu můžete vyrazit na komentovanou prohlídku Vodárenské věže a vodojemu. Ohromí vás tři sta let stará technická památka a užijete si unikátní videoexpozici. Prohlídky začínají vždy v 10:00, 12:00, 14:45 a 16:30.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Žižkárna

Štítky kultura, tipy, koncert, divadlo, letní kino, představení, České Budějovice, noční můra, kino, Víťa Marčík, Přemysl Otakar II., kulturní akce, Lenka Dusilová, Háječek, Sto zvířat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Na náměstí zahraje Trio Traktůrek, v Žižkárně promítnou Noční můru z Elmstreet  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.